Deel dit artikel
-

“Tijdstip vastleggen”

DigiNotar combineert internet en de notariswereld. Het bedrijf kreeg in een tweede financieringsronde 2,4 miljoen euro kapitaal van Rabobank Participaties, de Lage Landen en dertig notariskantoren. Eerder investeerde Newconomy in het bedrijf, dat is gestart vanuit de beroepsvereniging voor notarissen KNB.

De digitale notaris wil meer zekerheid bieden bij het verrichten van transacties via internet. Zo zorgt het ervoor dat een transactie voorzien kan worden van een digitale handtekening. Directeur Tony de Bos: "Daarnaast leveren we 'trustservices', zoals tijdstempels en het archiveren van transacties. Wanneer twee bedrijven een transactie elektronisch afsluiten kan er verschil van inzicht ontstaan over het tijdstip waarop dit is gebeurd. Bij ons kan dan het tijdstip vastgelegd worden."

"In totaal zijn er tachtig notariskantoren klant bij ons", zegt De Bos. Maar DigiNotar werft zelf ook klanten. De Bos: "Het is en-en." Het zijn uiteraard de digitale voorlopers die het eerst aankloppen bij DigiNotar voor notariële diensten. "Maar we hebben klanten uit alle geledingen, gezondheidszorg, financiële sector, overheid", zegt De Bos.

DigiNotar gaat de financiering aanwenden voor het verder verbeteren van de dienstverlening. Bij het bedrijf werken inmiddels twintig mensen. Er zal ook "absoluut" gekeken worden naar uitbreiding van de dienstverlening in andere landen, aldus De Bos. DigiNotar wil hiervoor samenwerken met de lokale beroepsverenigingen, die hun voordeel kunnen doen met de door DigiNotar vergaarde kennis en techniek. De Bos claimt dat zijn bedrijf vooralsnog "de enige is in Europa die deze diensten aanbiedt vanuit het notariële perspectief".

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond