Deel dit artikel
-

TikTok lijkt commissiesysteem App Store slim te omzeilen

TikTok lijkt het commissiesysteem van de App Store te omzeilen door gebruikers een link te bieden naar een externe website voor het kopen van de munten die worden gebruikt voor het geven van fooien aan digitale makers. Meestal worden deze munten gekocht via in-app-aankopen, waarvoor een commissie van 30 procent aan Apple moet worden betaald.

De functie kan voor de meeste gebruikers verborgen zijn, degenen die wel toegang hebben tot de nieuwe optie, zien een scherm dat hen aanmoedigt om via tiktok.com ‘op te laden’ – dat wil zeggen, meer munten te kopen. Dat meldt TechCrunch-tipgever David Tesler.

In sommige gevallen krijgen gebruikers een scherm te zien met een bericht als ‘Probeer op tiktok.com op te laden en in-app-servicekosten te vermijden’, gevolgd door een link ‘Nu proberen’. Andere keren kunnen ze een pop-up krijgen met de tekst “Probeer op tiktok.com op te laden” met een ander bericht over mogelijke besparingen.

Op internet kunnen gebruikers pakketten munten kopen variërend van 70 munten tot 17.500 munten, of zelfs een aangepast (hoger) bedrag invoeren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond