Deel dit artikel
-

TikTok verdeelt 200 miljoen dollar onder opkomende ‘creators’

TikTok zet in Amerika 200 miljoen dollar apart om opkomende sterren aan zijn platformen verbonden te houden. Het geld wordt gebruikt als een soort salaris voor het werk van de creators. In China geeft het bedrijf ook workshops om techniek te verbeteren. Onduidelijk is of Amerika die ook krijgt.

Net voor het weekend kondigde TikTok de oprichting van het zogeheten Creator Fund aan voor Amerikaanse producenten. Iedereen kan er een beroep op doen, maar de video-app kijkt vervolgens wel goed naar de kwaliteit, interactieratio’s en consistentie in frequentie die de maker erop nahoudt.

TikTok onderkent dat een deel van de in Amerika populaire gebruikers dat geld niet nodig heeft. Zij sloten op eigen kracht al samenwerkingen met merken, talentenbureaus of contracten voor sponsoring. Het Creator Fund is voor de groep die die mogelijkheden niet had.

Het door China beschikbaar gestelde budget wordt in de loop van 2021 uitgegeven.

Het subsidiëren van gebruikers is een tactiek die TikTok al jaren gebruikt. Op zijn thuismarkt, waar de app Douyin heet, geeft het bedrijf workshop aan veelbelovende creators om hen beter te maken. Die sessies omvatten tips over productietechnieken maar kunnen ook over verhaalformats gaan. Een stap verder is dat Douyin een financieel belang neemt in de producent.

Foto: Marcela (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Blockchainkiller

Wanneer moet de CEO van tiktok voor het Amerikaanse parlement verschijnen omdat ze te groot zijn geworden?

Erwin Boogert

Deze columnist van de New York Times schetst waarom en hoe dat niet bijster lang meer kan duren. Althans, de dynamiek bij TikTok is in grote lijnen vergelijkbaar met andere techreuzen:
https://www.nytimes.com/2020/07/26/technology/tiktok-china-ban-model.html

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond