Deel dit artikel
-

“Tiscali wil overname in Frankrijk”

Tiscali, de internetprovider die recent World Online heeft overgenomen, is alweer op overnamepad, zo meldt The Financial Times . Het bedrijf wil in Frankrijk een partij overnemen. Wie dat gaat worden blijft nog even onduidelijk, hoewel Tiscali stelde dat het een provider moet zijn met een soortgelijk business-model als Tiscali.

Vlak na de overname kondigde directeur Renato Soru van Tiscali in NRC Handelsblad al aan dat het bedrijf nog meer partijen wilde overnemen. Dit om het streven te ondersteunen tot de top drie providers in de belangrijkste Europese landen te gaan behoren. De volgende markt waar Tiscali een belangrijk aandeel wil krijgen is Frankrijk.

Onderhandelingen met het Franse Liberty Surf zijn inmiddels op niets uitgelopen. Tiscali wil een partij overnemen met een soortgelijk business model als dat van zichzelf, zo meldt the Financial Times. Daarmee verdwijnt een aantal partijen uit beeld, zoals Wanadoo (onderdeel van France Telecom), aangezien het, in tegenstelling tot Tiscali, wel abonnementskosten berekent. Andere partijen die wel gratis internet bieden zijn Free, Mageasos en Freesurf.

Overigens kregen de Franse isp's gisteren te maken met stevige koersdalingen . Wanadoo daalde met ongeveer 10 procent en is daarmee 23 procent minder waard dan tijdens de beursgang in juli. Liberty Surf tuimelde 9,7 procent naar beneden. De koers van World Online ging gisteren licht omhoog, minder waardering was er voor Tiscali, dat 5,7 procent daalde tot 35,55 euro

Deel dit bericht

1 Reacties

Guus

[quote]6 oktober 2000 – Tiscali, de internetprovider die recent World Online heeft overgenomen[/quote] Heb ik soms iets gemist?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond