Deel dit artikel
-

T-Mobile met clouddienst voor consument

T-Mobile Nederland brengt volgende maand een gratis clouddienst op de markt waarmee zijn klanten tot 5 gigabyte gratis aan data kunnen opslaan. Meer kost geld.

Ruim een jaar geleden gaf topman René Obermann van Deutsche Telekom al aan hoe zijn bedrijf het onderscheid kan maken met over the top-spelers als Apple, Dropbox, Google en Microsoft. Privacy en kwaliteitsservice. Een eerste poging om die gedachte te materialiseren verschijnt nu in Nederland.

Op 9 september brengt de mobiele dochter van het Duitse telecombedrijf in Nederland de dienst Cloud uit, te gebruiken op mobiel en het web. Beschikbaar: 5 gigabyte (gratis), 25, 50 en 100 (resp. 3, 6 en 9 euro per maand). Cloud laat T-Mobileklanten bestanden gratis opslaan, bekijken en delen.

De woordvoerder: “We onderscheiden ons van andere cloudleveranciers in het feit dat we de data in Nederland opslaan en het ISO 27001-certificaat hebben. De servers staan in Amsterdam waardoor Cloud volledig onder Nederlandse wet- en regelgeving en privacystandaarden valt.”

De technische kant van de clouddienst is gerealiseerd door NEC Duitsland. Het is niet bekend of de met carrier billing via de appstore wordt afgerekend of via de factuur. Technisch gezien is eerstgenoemde ook een optie van NEC.

T-Mobile zegt te hebben onderzocht of de consument behoefte heeft aan nóg een cloudopslagdienst. Dat schijnt wel het geval te zijn. Met het privacy-aspect kan de mobiele aanbieder zich onderscheiden, maar in de huidige communicatie wordt dat niet benadrukt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond