Deel dit artikel
-

T-Mobile mag vaste klanten Vodafone overnemen

T-Mobile Nederland mag de klanten op het vaste net van Vodafone overnemen. Het gaat om klanten die telefonie, vast internet en televisie afnemen. De ACM keurt de overname goed.

De toezichthouder gaf vanochtend het definitief groen licht.

Henk Don, bestuurslid van de ACM, zegt in een korte toelichting: “We verwachten dat T-Mobile zich verder ontwikkelt tot een krachtige speler in telecomland. T-Mobile kan zo een belangrijke uitdager worden van partijen als KPN en Ziggo-Vodafone. Met de aankoop van Vodafone Thuis kan T-Mobile voortaan ook bundels van vaste en mobiele diensten aanbieden.”

Vodafone Nederland had afgelopen zomer 143.000 vaste klanten in zijn abonneebestand (Excel). Dat aantal groeide in de laatste kwartalen netto met tussen de vijftien- en twintigduizend nieuwe abonnees.

Drie jaar geleden verkocht T-Mobile de vaste activiteiten, die het onder de naam Online.nl exploiteerde, aan CanalDigitaal. Nu herpakt het zich in die tak van sport en gaat zijn 3,7 miljoen klanten weer vaste diensten aanbieden. In Duitsland heet het tv-product Entertain TV.

Niek Jan van Damme legt uit wat Entertain TV inhoudt:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Vodafone moet zijn tv-activiteiten van de hand doen om met Ziggo een joint-venture aan te mogen gaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond