Deel dit artikel
-

T-Mobile verandert wéér naam van zijn ISP

Online, T-Mobile Online of toch Online.nl? T-Mobile weet niet goed welke naam het zijn internetprovider moet geven. Vanaf vandaag heet de ISP Online.nl.

De naamswijziging is bedoeld om het onderscheid tussen vast en mobiel internet helder te maken. De woordvoerder: “Waar T-Mobile zich de komende jaren nog meer toe gaat leggen op mobiele communicatie, gaat Online.nl zich specifiek en alleen richten op de klanten met een vaste internetverbinding. Zorgen voor een perfect werkende vaste verbinding om te internetten, bellen of tv-kijken, is nu eenmaal een speciale tak van sport.“

Voor de klanten verandert er niets. Enkel de naam en de huisstijl die ze zien, is anders dan ze gewend waren geraakt.

Deutsche Telekom besteedde afgelopen kwartalen weinig aandacht aan een groeistrategie voor zijn Nederlandse ISP. De klantaantal zweeft al lang tegen de driehonderdduizend aan.

De website Verandervanprovider, die gisteren de naamswijziging signaleerde, vertelt hoe de naamsgeschiedenis van de ISP zich ontwikkelde: “Ooit werd het aangeboden door Wanadoo en later in samenwerking met Orange. In 2007 werd Orange overgenomen door T-Mobile, waardoor de merknaam Orange in 2008 van de Nederlandse markt verdween. Vanaf 2008 tot september 2011 was het vaste internet beschikbaar onder de naam Online. Daarna besloot T-Mobile om de eigen merknaam er aan te koppelen, waardoor het T-Mobile Online werd.” Aan dat geschiedenisboekje wordt vandaag weer een nieuwe paragraaf toegevoegd.

Foto: Daniel Oines (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond