Deel dit artikel
-

Toch Nederlandse start-ups op gehavend CES

Het ‘oranjefeest’ op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas gaat ondanks allerlei beperkingen toch door. Maar de zeventig Nederlandse startups nemen geen deel aan toespraken, lezingen, borrels en seminars. Prins Constantijn, sinds juli 2016 Special Envoy voor TechLeap.nl, gaat dit jaar niet mee.

De delegatie van 2022 presenteerde zich 14 oktober al in de Amsterdamse RAI tijdens het CES Unveiled-event. Een drietal startersbedrijven ziet af deelname aan de fysieke CES, maar zal wel virtueel aanwezig zijn.

Wie niet operationeel is betrokken bij de TechLeap-organisatie gaat niet mee naar de beurs. Dat geldt dus ook voor ambtenaren van de ministeries voor Economische Zaken en Buitenlandse Zaken.

De CES gaat vandaag van start met de gebruikelijke persdag. Die zal het moeten stellen zonder de aanwezigheid van een belangrijk deel van de Amerikaanse techpers die de persconferenties via een liveverbinding volgen. Ook diverse Nederlandse techpublicaties zoals Tweakers gaan niet.

Op de beursvloer lijken grote gaten te ontstaan nu onder meer Amazon, Microsoft, Panasonic, BWM, Mercedes, Google/Waymo, Meta (Facebook), Twitter, Lenovo, AMD en AT&T hebben besloten weg te blijven. Volgens organisator Consumer Technology Association (CTA) blijven er daarmee nog altijd 2200 bedrijven over.

De beurs duurt een dag korter dan eerder gepland. De organisatie heeft nu van het vierdaagse evenement een driedaagse beurs gemaakt.

Of er veel Nederlanders naar CES gaan buiten de Oranje ploeg is de vraag. Sinds 30 december geldt een quarantaineplicht voor reizigers vanuit de Verenigde Staten, die als zeerhoogrisicogebied is aangemerkt. Ook zijn de afgelopen weken duizenden vluchten geannuleerd omdat cabinepersoneel met de nieuwe COVID-variant is besmet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond