Deel dit artikel
-

‘Toch NFC in iPhone’

Apple gaat mogelijk toch NFC ondersteunen in zijn aanstaande iPhone 6. Dat zou blijken uit een overeenkomst die het bedrijf heeft gesloten met China UnionPay, meldt de site BrightWire.

China UnionPay heeft drie miljoen QuickPass kassa’s in China die op basis van NFC werken. Volgens bronnen zouden de diensten worden geïntegreerd met de Passbook-applicatie van Apple. Ook werken beide bedrijven samen aan technologie voor betalingen in de Apple Stores.

Apple gaat sowieso zijn betaalsysteem om te pinnen in de Apple Store aanpassen. Daarbij wordt de gemodificeerde iPod met EasyPay-software vervangen door een iPhone 5S. De nieuwe apparaten bevatten ondersteuning voor contactloos betalen en bieden verbeterde ondersteuning voor het scannen van coupons uit Passbook. Voor pinbetalingen gaat Apple de Payware Mobile e315 van Verfifone gebruiken. Deze apparaten worden momenteel mondjesmaat getest.

De introductie van NFC zou een novum zijn. Apple had tot nu toe weinig haast met de technologie, maar geeft in januari een Amerikaans octrooi ingediend die betrekking heeft op NFC.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond