Deel dit artikel
-

Tom Kabinet lanceert Spotify-achtig leesabonnement

E-boekplatform Tom Kabinet biedt vanaf eind dit jaar een maandabonnement om voor vijf euro onbeperkt e-boeken te kunnen lezen.

“Vanaf het derde kwartaal van dit jaar bieden we een ‘all you can eat’-abonnement. Eind 2016 rollen we uit naar zeven Europese landen. De totale EU-markt voor e-boeken is vijftien miljard groot”, aldus mede-oprichter Marc Jellema van Tom Kabinet.

Jellema was vrijdag een van de ondernemers die hun bedrijf presenteerden aan investeerders tijdens de demodag van Startupbootcamp, dat voor de gelegenheid was verhuisd van Amsterdam naar het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht.

Het e-boekenbedrijf heeft een paar roerige maanden achter de rug waarin de juridische basis van de onderneming op het spel stond. Het was de vraag of het legaal is om een platform te bieden voor de doorverkoop van e-boeken. De rechter oordeelde dat de site wel mag bemiddelen bij de handel in legaal verkregen boeken, maar niet in illegale.

In de nieuwe opzet lift het bedrijf mee op het succes van abonneediensten die in de entertainmentindustrie gebruikelijk worden. Hoe Jellema dat exact gaat invullen, lichtte hij tijdens zijn presentatie niet toe.

Om het bereik van Tom Kabinet te vergroten, zijn distributiedeals met Sunweb en de HEMA gesloten. “Zes procent van de bezoekers van onze site converteert tot klant.”

Jellema kondigde tevens aan dat hij vijftig cent aan de auteur zal doneren voor ieder boek dat via zijn platform wordt gelezen.”

Het bedrijf vertelde dat het drie ton groeigeld zoekt om de volgende fase van zijn ambities te realiseren.

Deel dit bericht

1 Reactie

sahrah

foutje? moet het niet zijn all you can read. ik eet geen e-boeken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond