Tonnen investering voor marketingdataplatform Eyk

Marketingdataplatform Eyk uit Rotterdam haalt 650.000 euro groeigeld op. Het bedrijf haalt geheel geautomatiseerd data op uit bronnen waar marketeers vaak mee werken. “Ook het samenvoegen en verrijken van de data is automatisch verzorgd via no-code modellen”, aldus de oprichters.
Zelf zeggen ondernemers Alain Odijk (CEO) en Bart Lammers (CTO): “Eyk optimaliseert data reporting voor marketeers, door cross-channel analyses te versimpelen.” Concreet: in plaats van dagelijks op zes à acht tools in te loggen om data op te halen, doet hun systeem dat automatisch. De marketeer kan zich richten op de creatieve of strategische vraagstukken.
Het groeigeld halen Odijk en Lammers op bij Goldfish Global en Graduate Entrepreneur. Beide fondsen richten zich op prille bedrijven met pre-seed kapitaal. Anders gezegd: de investeerders zien nog geen substantiële geldstromen, maar geloven in het idee en het team.
Alain Odijk (foto, rechts) werkte eerder veel met dashboards en analyticstools. Dat soort systemen presenteert gelikte inzichten, maar aan de achterkant worden ze gewoon nog gevoed door mensen die veel hand- en klinkwerk doen. Excels exporteren en importeren is bij de meeste bureaus nog dagelijkse praktijk in bulk.
Aan Emerce legt de ondernemer uit: “We hebben een no code data engineering-platform voor marketeers. Dat haalt automatisch data uit tools als Shopify, Magento, Google, Facebook, Salesforce en Hubspot en schrijft dat weg naar een clouddatawarehouse naar keuze”, bijvoorbeeld Google BigQuery of Snowflake. “Daar stoppen we niet, want ons systeem modelleert die data op verzoek naar modellen die de marketeers het meest gebruiken.”
“Veel bureaus gebruiken Supermetrics. In vergelijking daarmee besparen we echt veel tijd.”
De stack van Eyk is gebaseerd op de open source frameworks Airbyte en DBT. Die doen respectievelijk aan datareplicatie en -transformatie. Dat is een schaalbaar geheel. Dat houdt in: het platform kan overweg met een brede waaier aan invoerbronnen. De beperking ligt in de creativiteit van de opdrachtgever. “Datareplicatie is open source, dus voor iedereen beschikbaar. Wat belangrijk wordt is data-ownership.” Dat houdt in: dat een bedrijf zelf de eigenaar over data is en niet een Facebook-achtige partij.
Eyk is gebouwd onder de vleugels van bureaunetwerk Ace. Recent heeft er een spin-off plaatsgevonden waardoor het project een b.v. werd. Dat maakte het mogelijk venture capital aan te trekken. Het platform heeft tien beta-gebruikers in de bureauwereld. In de loop van het voorjaar wordt het voor iedereen beschikbaar.
“Het geld trekken we aan omdat er nu tractie is. Met extra kapitaal kunnen we de ontwikkeling versnellen.” Dit jaar zullen er voornamelijk technische mensen worden aangenomen.
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond