Deel dit artikel
-

Top-5 Affiliate & Leads

Affiliate & Leads

Winnaar: TradeDoubler

  1. TradeDoubler
  2. M4N
  3. Daisycon             
  4. OMG/Netdirect
  5. Tradetracker

Remko Nugteren, managing director TradeDoubler:

"Het doormeten van het complete klikpad is flink verbeterd. Een belangrijke ontwikkeling voor de affiliatemarkt afgelopen jaar is dat de ‘conversie-attributie’ aantoonbaar is geworden", zegt Remko Nugteren van TradeDoubler. "Klanten kijken immers steeds beter naar wat de verschillende kanalen opleveren. De klant wil beter inzicht krijgen in welke stappen iemand die bijvoorbeeld een ticket naar New York boekt heeft gemaakt voor hij tot zijn aankoop kwam."

Zo’n persoon heeft misschien gezocht via Google, vergeleek daarna tickets op een vergelijkingssite, las een reisverhaal op een affiliatesite en boekte vervolgens bij een luchtvaartmaatschappij. Dat zijn tientallen clicks, via verschillende systemen en partijen. "De klant betaalt commissie voor elk kanaal. Dus voor een stukje Google Adwords, een stukje affiliate en een banner of advertentie. Elke partij heeft bijgedragen aan de sale. Maar het liefst zou hij natuurlijk de partij willen betalen waar hij het meest aan heeft gehad." Meestal is dat niet Google, stelt Nugteren. "Terwijl dat nu wel de partij is die het meeste budget krijgt."

Om het succes van elk kanaal te bepalen is het wel van belang dat elk kanaal wordt gemeten in hetzelfde systeem. "Wij kunnen als affiliatenetwerk een groot deel van het pad laten zien. Het einde van het traject kunnen we goed inzichtelijk maken." Gevolg is volgens Nugteren dat affiliate marketing steeds meer als een investering wordt gezien en dus ook meer aandacht krijgt. Voor volgend jaar verwacht hij groei. En dat een aantal partijen in de redelijk volle Nederlandse markt zullen samengaan. "Gewenst of ongewenst", aldus Nugteren.

Deel dit bericht

7 Reacties

zwamdrift

Deze lijst lijkt me wat reeler dan die van vorig jaar. Goed gedaan emerce.tav van dhr Nugteren, hij geeft elk jaar oracle dat nog nooit is uitgekomen.Netwerken zouden omvallen en ook vorig jaar zouden er partijnen samengaan….Het lijkt me beter dat hij zich bezighoud met zijn top 1 positie en zijn aanstaande verhuizing naar Amsterdam, dan met waarzegerij. ;>)

Oggy Popov

Testnet is dus als winnaar vorig jaar nu helemaal verdwenen? En TT als tweede nu helemaal onderaan, affilinet ook weg uit de top 5. Dit zijn idd flinke verschuivingen binnen deze categorie. Is er nou echt zo veel veranderd in dit jaar?

Rodger

Mijn felicitaties aan TradeDoubler voor het behalen van de nummer 1 positie! Het zijn inderdaad forse verschuivingen ten opzichte van vorig jaar, geeft denk ik aan dat het nog steeds een markt is die enorm in beweging is.

Oggy Popov

Uiteraard ook mijn felicitaties aan TradeDoubler! Mooie succes! 😉

Stijn Kruijssen

TradeDoubler, gefeliciteerd. Dat de lijst anders is dan vorig jaar heeft zeker niet alleen te maken met een bewegende markt maar meer van de representativiteit van het onderzoek.  Vind zelf dat M4N zelf het afgelopen jaar harder gegroeid is in kwaliteit en service (en naar ik verwacht ook in omzet) en dat Zanox in de top 5 thuishoort, maar de lijst is in ieder geval beter dan vorig jaar. Verder eens met Zwamdrift; zou ook mooi zijn als Emerce even had gebeld met Remko om wat dieper op zijn nieuwe voorspelling in te gaan, want zoals gezegd zijn er eerder voorspellingen gedaan zowel hier als op Reis-Affiliate die nooit zijn uitgekomen.

Thomas Heezen

Remko, gefeliciteerd met de eerste plaats.

Ruud

1. waar staat de onderbouwing van deze opstelling2. uiteraard gelukwensen jegens TD, al vraag ik mij af of per vergissing niet de internationale cijfers van TD zijn genomen , want voor de nederlandse markt lijkt me dit resultaat zeer sterk

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond