Deel dit artikel
-

Top-5 Mediabureau

Mediabureau

 Winnaar: De Media Maatschap

  1. De Media Maatschap
  2. BrandConnection
  3. Zigt
  4. Starcom
  5. Universal Media

Willem-Jan Nouwens, partner De Media Maatschap:

Volume is geen usp meer. "De weg naar kwaliteit, die De Media Maatschap is ingeslagen, zie je nu meer mediabureaus maken," zegt Willem-Jan Nouwens. "Er zijn een paar grote partijen die volume draaien. De bureaus die die strijd verloren hebben, zie je overgaan op consultancy." Daarnaast ziet Nouwens hoe de markt zoekt nieuwe afrekenmodellen. "Op conversie bijvoorbeeld. Maar daar zie je sommige media-exploitanten ook alweer afstand van doen. Het blijft zoeken."

Ook komen er steeds meer concurrenten in het vaarwater van de mediabureaus. Als voorbeeld noemt Nouwens 3MO. "Die komen uit de hoek van pitchbegeleiding en advies. Zij gaan nu ook strategisch mediabureautje spelen." De spoeling van goede mensen is echter dun. Nouwens verwacht dan ook een grote concurrentieslag.

Ook De Media Maatschap heeft de crisis gevoeld. "Maar als middelgrote partij hebben we daar minder last van gehad. We zijn flexibel en kunnen dus makkelijker schakelen. Daar komt bij dat we eind 2008 en begin 2009 een moeilijke periode hebben gekend op persoonlijk niveau." In 2011 verwacht Nouwens groei in omzet. "De Media Maatschap zal komend jaar weer een slag groter worden."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond