Deel dit artikel
-

Top-5 Streaming & casting

Streaming & casting

Winnaar: Cinevideo Group

  1. Cinevideo Group
  2. Dutchview
  3. Technicolor Nederland
  4. Zoom.in
  5. IdtV      

Rob Rademakers, general manager Cinevideogroup:

De techniek heeft het maken van audiovisuele content makkelijker gemaakt. "De behoefte aan bewegend beeld is ook toegenomen", zegt Rob Rademakers van Cinevideogroup. Hij is general manager van het registratiebedrijf dat groot is geworden met televisie als massamedium. Cinevideogroup, onderdeel van United Broadcast Facilities, richt zich op werk waarbij meerdere camera’s nodig zijn. "Zoals de Nederlandse voetbalcompetitie, concerten en theaterproducties."

Met de groei van internet zag Rademakers ook een toename van bedrijven die video op hun website willen. "Bijvoorbeeld met een instructiefilmpje." In de concurrentie ziet Rademakers een verschuiving: "In de digitale keten zie je veel internetpartijen die laagdrempelig werken maar op audiovisueel gebied kwalitatief iets minder zijn."

"Het afgelopen jaar was zwaar", aldus Rademakers. "Maar ik verwacht dat de markt weer wat gaat aantrekken. Als de commerciële omroepen hun reclame-inkomsten zien stijgen, zullen ze weer meer eigen producties gaan maken. En dus ons inhuren." Rademakers denkt dat traditionele media als televisie en krant zich sneller zullen herstellen dan digitale media: "Veel grote bedrijven kiezen nog steeds voor massacommunicatie. En de mobiele markt is toch nog steeds veel kleiner dan televisie."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond