Deel dit artikel
-

Topper van Naspers naar Picnic

De COO van Naspers B2C E-commerce stapt over naar de online supermarkt Picnic. Cristina Berta Jones zal er de internationale expansie begeleiden.

Een exacte vastomlijnde positie heeft ze niet. Haar functieomschrijving op LinkedIn zegt ‘team member’. Haar baas Michiel Muller zegt: “Ze is per januari begonnen en heeft een vrije opdracht. Ze heeft enorm veel e-commerce gezien in de wereld en supermarkten altijd als de grote puzzel beschouwd.”

Berta is ervaren in het helpen opschalen van grote bedrijven en weet hoe ze internationale expansies moet begeleiden.

Muller en zijn team hadden van weinig personen meer ervaring kunnen verwachten dan de nieuwe collega. Jones, woonachtig in Amsterdam, draaide zeven jaar aan de internationale top mee bij een grote investeerder en dus bij grote e-commercepartijen.

Bij de Zuid-Afrikaanse investeerder, geleid door Bob van Dijk, was ze verantwoordelijk voor de fusie- en overnameactiviteiten op B2C E-commerce. Ze zat onder meer in de boards van Allegro, Souq en Flipkart.

De Picnic-baas vervolgt: “Sinds vorig jaar zijn we actief in Duitsland. Cristina onderzoekt of we ook actief kunnen worden in andere gebieden en waar.”

Zelf zegt ze: “Ik heb met de meest indrukwekkende e-commerceondernemers gewerkt. Picnic was een van de meest logische volgende werkplekken voor me. Ik ontmoette Joris Beckers, een van de oprichters, bijna exact twee jaar geleden toen hij bezig was met de tweede investeringsronde, waarbij Picnic honderd miljoen euro ophaalde.”

Online bezorgdiensten door foodretailers, waaronder supermarkten als AH.nl, Jumbo.com en Picnic, groeiden met 29 procent tot 1,48 miljard euro gezamenlijke omzet. Picnic is actief in zeventig steden en rolt zijn bereik in Nederland en Duitsland gestaag uit.

Deel dit bericht

1 Reactie

Brambo - BramBo

Leuke typo in de tekst: “Berta is ervaren in het helpen opstralen van grote bedrijven”….. Beam me up Berta! Maar verder een hele goede toevoeging aan het sterke team van Picnic.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond