Deel dit artikel
-

‘Tot vijftien procent personeel Vice weg’

Vice Media ontslaat tussen de tien à vijftien procent van zijn medewerkers in een reorganisatie waarbij ook een aantal websites zal worden gesloten.

De ingreep vindt plaats op initiatief van de nieuwe CEO Nancy Dubuc. Zij volgde oprichter Shane Smith (foto) afgelopen voorjaar op. Ze heeft te kampen met een teruglopend aantal bezoekers aan de digitale bestemmingen van de eigenzinnige uitgever: van 49 miljoen in het voorjaar van 2016 naar 26 miljoen in najaar 2018.

VICE Benelux laat in een reactie aan deze uitgave weten dat het ‘een gezonde business is en dat van de genoemde veranderingen lokaal geen sprake is’.

Vice Media is uitbater van titels als Noisy, Munchies en Broadly. Het zou, als de berichten van de Wall Street Journal kloppen, zijn portfolio kunnen uitdunnen tot drie à vijf grote titels en de kleineren kunnen schrappen.

De WSJ meldt dat Vice op een gelijke omzet zit als vorig jaar, een bedrag van rond de 600 à 650 miljoen euro. Het verlies verdubbelde afgelopen jaar tot nu ongeveer honderd miljoen.

Tot de externe aandeelhouders behoren A&E Networks, Disney en TPG Capital.

Foto: Heisenberg Media (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond