Deel dit artikel
-

Toto ook online en via SMS

Stichting De Lotto start binnen veertien dagen met Toto via SMS en internet. Enkele weken later wordt de Lucky Day-loterij per SMS, waarvan een pilot onlangs na een jaar afliep, omgezet in een definitief spel. Lotto-directeur Wim van den Assem zegt enthousiast te zijn over kansspelen "via nieuwe media".

Binnen veertien dagen zal Toto via SMS en internet worden gepresenteerd, zo legt Lotto -directeur Van den Assem uit. De deelnemers zullen daarbij op drie sportwedstrijden kunnen gokken. Lotto startte in 1999 met internetspelen en organiseerde een Toto rond het recente WK-voetbal en het laatste EK-voetbal. Ook kende het online spelen met darts en raceauto's.

Enkele weken na de Toto komt stichting De Lotto met een mobiel gokspel voor een ander merk dat zij bezit: Lucky Day. Deelnemers zullen per SMS kunnen deelnemen aan de reguliere LuckyDay-loterij. Dat spel is een voortzetting van de proef met het mobiele gokspel die De Lotto een jaar geleden begon en die deze week afliep.

Van den Assem wil voorlopig niet meer details over het plan prijsgeven, maar is enthousiast over de recente initiatieven. "Met nieuwe media willen we laagdrempeliger zijn en jongere spelers bereiken, die tussen de 18 en 35 jaar", aldus Van den Assem.

De definitieve versie van de LuckyDay-loterij zal een wat ander karakter hebben dan de pilot, aldus Van den Assem. Zo zal het te winnen geldbedrag even groot zijn als dat in de winkels. Dat is tien keer zoveel als de 20.000 euro die de hoofdprijs tijdens de proef bedroeg. Bovendien zal de gebruiker de normale kosten van de loterij gaan betalen (1 euro) plus die van twee SMS-jes (één om aan te melden en een ander met door de computer uitgekozen getallen voor de trekking). In de proef waren de kosten die van twee tekstberichtjes plus een inlegbedrag van ongeveer elf eurocent (25 guldencent).

De Lotto werkt straks samen met KPN en Vodafone. Met andere operators is het nog in overleg. Tijdens de proef kon er alleen worden gegokt via Ben. Directeur Van den Assem roemt de samenwerking met het "marketing-georienteerde Ben", maar erkent dat KPN en Vodafone een groter bereik hebben. Hij is ook tevreden over de test die in een jaar zo'n 30.000 deelnemers trok. Tegelijk merkt hij op dat "dat aantal hoger had kunnen zijn als Ben er meer ruchtbaarheid aan had gegeven".

De Lotto kan op grond van zijn vergunningen alleen gokspelen via SMS en internet beginnen die het al in de winkels aanbiedt. Het mag niet zomaar een nieuw spel beginnen. Via controle achteraf moet worden gekeken of deelnemers niet onder de achttien zijn. Om verslaving tegen te gaan gaat De Lotto een maximum stellen aan het bedrag dat deelnemers dagelijks mogen inzetten: 22,50 euro per dag. Bij de pilot was dat niet meer dan 11 eurocent.

Deel dit bericht

3 Reacties

edwin

Precies anderhalf jaar geleden heb ik hen benaderd voor een sms-loterij. Natuurlijk hadden zij dat ook al bedacht, terwijl die techniek toen nog enkele maanden op zich liet wachten. Jammer hoor, ze weten waarschijnlijk nergens meer van. Lotto, kijk maar even in je dossiers van Juni-Juli 2001.

Jan de Vries

Sneu voor je Edwin, maar met zo'n reactie snap ik heel goed dat de Lotto niet met je in zee is gegeaan. Uit het artikel begrijp ik dat ze al een jaar bezig zijn, dus waar zeur je over.

Rutger Camper

Ik geloof niet dat de kosten om een lot naar 'de speler' te brengen 2 keer 11 eurocent kost voor de speler! De kosten zullen eerder rond de 50 cent liggen.De Lotto berekent zijn uitkeringspercentage op basis van de lotprijs. Stel dat de Lotto verplicht is 50% uit te keren dan kan een speler op zijn 'lot' (dat hij voor 1,50 heeft verkregen) gemiddeld max 50 eurocent winnen. Dat is een uitkeringspercentage van 33%. Het maximum van 22,50 per dag is natuurlijk helemaal bizar. De loten worden via de telefoonproviders verrekend met de speler waardoor de speler na een maand een telefoonrekening zou kunnen krijgen van meer dan 650 euro!!!! alleen aan loten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond