Deel dit artikel
-

Tradedoubler ontkent overnamegeruchten

De leiding van Tradedoubler voert geen gesprekken om het bedrijf te verkopen. De Zweden reageren daarmee op het verhaal dat Zanox-eigenaar Axel Springer aandeelhouders van Tradedoubler peilt om hun aandelen te verkopen.

“Noch de raad van commissarissen, noch het management voert gesprekken die kunnen leiden tot een bod op aandelen van Tradedoubler”, laat het bedrijf via een sumiere verklaring op zijn site weten.

Die verklaring is echter geen rechtstreekse ontkenning van een verhaal in de Zweedse media als zou Axel Springer Tradedoubler willen kopen. De Duitsers zouden het Zweedse bedrijf vervolgens willen samenvoegen met diens concurrent Zanox. Daarvan is Axel Springer samen met Publigroupe uit Zwitserland de eigenaar.

De Zweedse krant Dagens berichtte eerder deze week dat Axel Springer samen met zakenbank JP Morgan grote aandeelhouders van affiliatenetwerk Tradedoubler benadert. Of daarbij daadwerkelijk een bod op hun aandelen is gedaan, is niet bekend.

Een eventuele samenvoeging van Tradedoubler en Zanox zou leiden tot het grootste affiliatenetwerk in Europa.

Tradedoubler bevindt zich in een roerige situatie. Het bedrijf heeft sinds kort een nieuwe directievoorzitter en kondigde vandaag aan dat het een nieuwe financieel directeur aanstelt.

Bovendien publiceerde (PDF) Tradedoubler vandaag kwartaalcijfers die de beleggers niet kunnen bekoren. Het aandeel daalde afgelopen uren met 9,9 procent en verloren afgelopen kwartaal al 39 procent van zijn waarde.

De omzet daalde, ten opzichte van vorig jaar, met 12 procent tot 73 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daalde met 41 procent tot 1,6 miljoen. De netto kasstroom was bijna 8 miljoen negatief en de nettowinst daalde in een jaar van 2,1 miljoen naar 310.000 euro.

Foto: odalaigh (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Jeroen

Zanox en Tradedoubler samen. Wat een giller. Hoe gaan we het dan noemen? Doublenox? Lijkt wel iets op "3x nox" ;) Gelet op de cijfers van TD krijgt Remco Nugteren (directeur TD NL) toch nog gelijk, en gaat er een groot affiliate bedrijf "binnenkort" omvallen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond