Deel dit artikel
-

Traffic4u opent kantoren in Spanje

Zoekmachinespecialist Traffic4u opent twee kantoren in Spanje. “Een gefragmenteerde markt met veel potentie”, aldus directeur Gert-Jan Munneke. Over een paar jaar moet een significant deel van de omzet van buiten Nederland komen.

Begin deze maand opende het Groningse bureau Traffic4u een operationeel kantoor in Salamanca en een verkoopkantoor in Madrid. "Daar zit circa 60 tot 80 procent van de grote mediabedrijven." Er wordt gekeken of er ook een kantoor in Barcelona zal worden geopend, een stad waar de reissector sterk vertegenwoordigd is.

De opening van de Spaanse kantoren vormt de eerste stap van de buitenlandse ambities van Traffic4u. Volgens Munneke heeft zijn bedrijf in Nederland afgelopen jaren veel kennis en ervaringen opgedaan met zoekmachineoptimalisatie en -marketing. Die processen liggen vast en zijn robuust genoeg om in het buitenland toe te passen.

"De markt in Spanje is nog versplinterd. Je ziet er veel kleine bureaus. De grotere specialisten díe er zijn, zijn media-inkopers. Uit eigen onderzoek onder adverteerders blijkt  dat er reële behoefte is aan een bedrijf dat consultancy doet rondom zoekmachineoptimalisatie en -marketing, organisch en betaald. De potentiële klanten die we spraken zijn gretig."

Traffic4u richt zich in het begin op de reismarkt, de financiële sector en het mediawezen. Munneke hoopt eind volgend jaar 10 tot 15 man in dienst te hebben in Spanje. Hij overweegt lokale vestigingen te openen in België of Italië.

"Over een paar jaar moet een significant deel van de omzet uit het buitenland komen. Er zijn nog maar weinig partijen die in meerdere landen tegelijk actief zijn." Enkele spelers met Europese ambities zijn Big Mouth Media en Netbooster.

Bron foto: Erwin Boogert (CC) 

Deel dit bericht

7 Reacties

mies

lekker warm

Lennert

Welkom collega?s in Spanje! Als Onetomarket hebben we deze stap bijna 2 jaar geleden gezet en inmiddels bedienen we met 20 online marketing consultants vanuit onze kantoren in Madrid en Barcelona een groot deel van de markt. Dat geeft aan dat er veel potentie zit in de markt. Overigens hebben in 2007 inmiddels 14 buitenlandse search agencies hun kantoor geopend in Madrid, terwijl iProspect, Real Media, Mediacontacts, Netbooster, Hurra, etc, er net als wij al zaten dus het wordt wel dringen. Goede partnerkeuze van Internetadvantage in Salamanca, ze hebben al een aantal jaren ervaring op de Spaanse markt.

Marcel Vogels

Altijd mooi om te lezen dat er toch nog Nederlandse internet bedrijven zijn die internationaal kunne/willen/durven te expanderen. Super. Veel succes!

JayAre

QueroMedia, het Belgische SEM-bedrijf zit naast in Belgie en Nederland intussen ook Spanje : http://www.queromedia.es

Ren? de Jong

In tegenstelling tot wat Lennert aangeeft, bestaat er geen enkel samenwerkingsverband met http://www.internetadvantage.org (een SEO-SEM-SMM agency, met 37 personen in dienst, hoofdkantoor in Salamanca en verkoopkantoor in Madrid). We kennen de mensen die traffic4u in Spanje opzetten, maar er zijn GEEN samenwerkings afspraken gemaakt.

lennert

Hoi Rene,Klopt, mijn reactie was voordat we elkaar hebben gesproken. De nieuwe medewerkers in het Spaanse kantoor van T4U zijn weliswaar oud medewerkers van je, maar dan niet van Internetadvantage, maar van voor die tijd bij don Quijote. Laten we hier geen misverstanden over hebben, maar je naam is genoemd en in positieve zin. Tot snel!

Sandor Kreher

OOSEOO Internetmarketing gaat ook een samenwerkingsverband aan met een spaans zoekmachinemarketing bedrijf. Ik weet uit betrouwbare bron dat deze onderhandelingen bijna rond zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond