Deel dit artikel
-

Treatwell lanceert app, start in Duitsland

De boekingssite voor kapper-, massage- en beautysalons Treatwell brengt een iPhone-app uit. Het team van inmiddels 52 man bereidt zich voor op buitenlandse expansie. De verkoopactiviteiten in Duitsland zijn gestart, de site volgt binnenkort.

Een goed half jaar na de lancering hoor je ondernemer Laurens Groenendijk niet klagen. Zijn Treatwell heeft vijftienhonderd aangesloten salons en tienduizenden gebruikers. De lancering van de app voor de iPhone moet het zoek- en boekgemak dichterbij brengen.

“Er zit hele mooie fotografie in, de gebruiker ziet real time welke salon wanneer ruimte beschikbaarheid heeft, wat direct is te boeken, en je krijgt routeadvies. Als je dus morgen naar de kapper wilt, zie je in een oogopslag waar je hoe laat terecht kunt. Dertig procent van onze boekingen gaat al via mobiel.”

De app is bovendien bedoelt om alerts te kunnen sturen, bijvoorbeeld met complimentjes.

Treatwell is afgelopen maanden stad voor stad uitgerold. In iedere vertical, een type salon, is voldoende aanbod. Na de randstad volgden onder meer Eindhoven, Groningen, Den Bosch, Maastricht, Breda en Tilburg. “We sluiten iedere maand tweehonderd nieuwe salons aan. Degenen die het serieus oppakken, genereren substantiële extra omzet.” Cijfers wil Groenendijk niet geven. “Veertig procent van de gebruikers boekt meer dan een keer via ons.”

Zodra de iPhone-app is uitgekristalliseerd bouwt het team de Androidversie.

De investeringen in Treatwell zijn aanzienlijk en de concurrentie is internationaal gering. Wie internationaal het snelst het grootste marktaandeel pakt, kan de markt domineren. Daarom gaat het bedrijf binnen enkele maanden in Duitsland live. De verkopers zijn er al op pad om salons aan te sluiten. Andere landen zullen daarna volgen, maar welke dat zijn en in welke tempo houdt de ondernemer voor zich.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond