Deel dit artikel
-

TripAdvisor breidt uit met huisjes en appartement in Europa

Recensiesite TripAdvisor breidt zijn aanbod uit om steviger voet aan de grond te krijgen in Europa. Behalve hotels biedt het nu ook huisjes en appartementen van particulieren.

Daartoe sluit het bedrijf distributieovereenkomsten met vier partijen: Interhome, Stayz, Toprural en AKENA Technologies. Stayz richt zich op aanbod in Australië, de rest op Europa. Door deze overeenkomsten, eind vorige week gesloten, vergroot TripAdvisor zijn assortiment met 200.000 slaapgelegenheden.

Financiële details van de samenwerkingen zijn niet bekend gemaakt.

Een van de partijen die TripAdvisor op de internationale markt tegenkomst is de Nederlandse @Leisure Holding. De site van deze bedrijvengroep bieden reizigers in Europa toegang tot 230.000 slaapplaatsen. Een andere Nederlandse uitgever op de Europese reismarkt is Zoover.

TripAdvisor is onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Expedia. De leiding van Expedia staat op het punt om TripAdvisor af te splitsen en apart naar de beurs te brengen. De activiteiten van de twee bedrijven lopen te veel uiteen. De ondernemingen zijn volgens de directie gebaat bij twee aparte besturen.

Uit de recente kwartaalcijfers van Expedia blijkt dat TripAdvisor in het derde kwartaal een omzet boekte van 181 miljoen dollar. Dat is een toename van dertig procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Foto: Mark Hillary (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Martijn Verhoeven

TripAdvisor is natuurlijk al veel langer bezig met vakantiehuizen via zijn merk Flipkey.

walter de mooij

Beste heer,

Hoe gaat hey in zijn werk, als we bij u willen adverteren met ons bungalowpark?

Vriendelijke groeten,
Walter de Mooij

Martijn Verhoeven

U kunt op bovenstaande link meer informatie vinden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond