Deel dit artikel
-

TripAdvisor integreert aanbod van Takeaway.com

Consumenten die het restaurantaanbod van TripAdvisor doorbladeren, het oude IENS, zien vanaf vandaag een knop ‘Bestel online’ en kunnen zo direct bij Thuisbezorgd.nl een order plaatsen.

De partijen maakten de samenwerking zojuist bekend. Geografisch gezien omvat deze distributiedeal alle labels van Takeway.com, dus naast Nederland ook vechtmarkt Duitsland en de aanpalende markten Oostenrijk en Zwitserland.

Alle 31.000 bij Takeaway.com aangesloten restaurants worden bereikbaar voor de miljoenen bezoekers van TripAdvisor. Dat is vooral bekend als reisportal, maar het bedrijf breidt zijn scope uit richting in de restaurantwereld. Daarom kocht het begin 2015 de populaire recensiesite IENS.

Takeaway.com nestelt zich met deze deal in het breder, algemener umfeld. Zo staat het keurig voorgesorteerd voor het moment dat het een gooi wil doen naar de bezorgmarkt van partijen als Deliveroo, Foodora en UberEATS. Het beschikt reeds over een eigen netwerk van bezorgers, meer dan tweeduizend verspreid over Europa. Dat getal groeit gestaag.

Sinds begin 2017 is het bij TripAdvisor in Amerika mogelijk om eten te bestellen vanwege een vergelijkbare deal met een restaurantsite. Grubhub in dat geval.

Thuisbezorgd.nl krijgt momenteel veel kritiek over zich heen van de aangesloten restaurants omdat het per 1 januari de commissie verhoogt van twaalf naar dertien procent.

Foto: Paolo Braiuca (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond