Deel dit artikel
-

Regering Trump verbiedt Alipay en diverse andere Chinese apps

Donald Trump heeft dinsdag een decreet ondertekend dat transacties met acht Chinese apps verbiedt, waaronder het populaire Alipay.

Net als eerder bij het Chinese TikTok maakt de huidige regering zich zorgen over de toegang die apps hebben tot grote hoeveelheden informatie van gebruikers, waaronder ‘gevoelige persoonlijk identificeerbare informatie en privé-informatie’.

Het Departement van Handel moet nog bepalen welke transacties zullen worden verboden. Wel betekent het verbod dat de apps niet meer mogen worden aangeboden in de appwinkels van Google en Apple. Voor Chinese toeristen die naar de VS komen zou het kunnen betekenen dat zij niet meer met Alipay kunnen betalen in winkels.

Het verbod betreft naast Alipay CamScanner, SHAREit, Tencent QQ, VMate en Beijing Kingsoft Office Software’s WPS Office.

Kingsoft zegt in een verklaring gepubliceerd door Chinese staatsmedia dat het decreet op korte termijn geen nadelige invloed heeft.

De verwachting is dat een aantal partijen naar de rechter zal stappen, zoals TikTok dat ook heeft gedaan. Een verbod op TikTok kan daardoor tot op heden niet worden opgelegd.

Overigens kan Joe Biden het verbod na zijn inauguratie ook weer terugdraaien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond