Trump vervolgt aanvallen op Amazon

Donald Trump vervolgde afgelopen weekend zijn aanvallen op Amazon. Ging het afgelopen week nog over belastingen die het bedrijf ontloopt, zaterdag suggereerde Trump dat de Amerikaanse Posterijen verlies lijdt door kortingen aan Amazon.

Diverse Amerikaanse publicaties waren er snel bij om dat te ontkrachten. De US Postal Service lijdt inderdaad al jaren verlies, maar de pakketbezorging is winstgevend.

Het misverstand komt door een analyse van de Citigroup uit 2017 waarin wordt gesteld dat Amazon en anderen eigenlijk meer zouden moeten betalen, maar het staatsbedrijf dat niet kan door wettelijke beperkingen.

Amazon wordt ook niet voorgetrokken. Het bedrijf betaalt evenveel als andere retailers. En daar verdienen de Posterijen goed aan: 19,5 miljard dollar vorig jaar, hoger dan verwacht. De postbezorging holt achteruit, net als bij PostNL.

Trump heeft een hekel aan Amazon omdat zijn hoogste baas Jeff Bezos eigenaar is van The Washington Post, de krant de regering Trump kritisch volgt. De tweets hadden overigens wel effect: het aandeel Amazon is maandag met meer dan 5 procent onderuit gegaan.

6 Reacties

hoe noem je iemand die overall en altijd alleen maar chaos creëert?

Toch zou ik wel eens willen weten hoeveel korting een bedrijf als bol.com van PostNL krijgt.

hoe noem je iemand die overall en altijd alleen maar chaos creëert?

antwoord is een Trumpie noem je dat, Truimpie is een werkwoord geworden .

Hoe noem je iemand die overal en altijd alleen maar chaos creëert?
> Een narcist

@Arno

👍

Arno , Trumpie is ook behalve een idioot , ook een narist, Je kunt aan zijn lippen zien dat hij zichzelf op zijn wang wil kussen. Hij schijnt zelfs geprobeerd te hebben zichzelf oraal te bevredigen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug