Deel dit artikel
-

TU Delft en ABN samen in blockchain technologie

TU Delft en ABN AMRO gaan samen complexe blockchain applicaties ontwikkelen. Binnen zes maanden wel men al een technisch werkende en veilige applicatie opleveren.

Ook zullen medewerkers van ABN AMRO binnen het TU Delft Blockchain Lab trainingen volgen over blockchain toepassingen, zo maakte de bank dinsdag bekend.

Volgens Arjan van Os, Hoofd Innovation Centre ABN AMRO, is de samenwerking een ‘mooie kans om onze kennis over de praktische toepasbaarheid van blockchain toepassingen verder te verbreden en verdiepen’.

De applicatie wordt gebaseerd op eerder werk van de TU Delft op het gebied van blockchaintechnologie. De kennis op dit gebied is gebundeld in het Blockchain Lab.

De TU Delft is al sinds 2007 bezig met blockchain – toen het vakgebied nog distributed accounting systems heette. De focus van het Delftse onderzoek ligt op toepassing in de praktijk. Alle ontwikkelde code komt openbaar – open source – beschikbaar. Er zal in deze fase alleen gebruik worden gemaakt van zogenaamde dummy data en niet van klantdata van de bank.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond