Deel dit artikel
-

TU Delft wint Orange Carpet Award 2014 voor online onderwijs

De TU Delft heeft de Orange Carpet Award 2014 gewonnen voor haar MOOC’s (Massive Open Online Courses), oftewel online cursussen. De prijs werd dinsdag uitgereikt op het jaarcongres van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Met de Orange Carpet Award wil de Nuffic aandacht geven aan bijzondere initiatieven die de internationalisering van het Nederlandse hoger onderwijs bevorderen.

Via de MOOC’s heeft iedereen, waar ook ter wereld, gratis online toegang tot de kennis van de TU Delft. Deelnemers bekijken videomateriaal, lezen, maken opdrachten, discussiëren op het forum en kunnen de cursus afsluiten met een certificaat van deelname. De TU Delft biedt de MOOC’s aan via het platform edX, een online platform voor onderwijs, waarmee onder andere MIT en Harvard sinds 2012 cursussen toegankelijk maken voor iedereen met een internetverbinding. Een van de redenen dat de TU Delft voor edX kiest, is dat het materiaal daar met een open licentie gepubliceerd kan worden. Daardoor kunnen ook anderen het materiaal gebruiken.

Vorig najaar organiseerde TU Delft haar eerste twee MOOC’s, gratis online cursussen. Voor beide cursussen was het aantal geslaagden een veelvoud van het jaarlijkse aantal ‘on campus’ studenten. Bij ‘Introduction to Water Treatment’ slaagden zo’n vijfhonderdvijftig deelnemers voor de tentamens. ‘Solar Energy’ mocht bijna drieduizend certificaten uitreiken aan de online studenten.

TU Delft heeft vijf nieuwe gratis online cursussen geselecteerd die dit najaar van start zullen gaan. De universiteit biedt sinds het najaar van 2013 MOOC’s (Massive Open Online Courses) aan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond