Deel dit artikel
-

Tutch overgenomen door Buongiorno Vitaminic

De Nederlandse mobiele contentprovider Tutch is overgenomen door het Italiaanse beursgenoteerde bedrijf Buongiorno Vitaminic. Het Italiaanse bedrijf betaalt bijna 5 miljoen euro plus een earn out van maximaal 2 miljoen euro voor Tutch. Het internationaal opererende bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van mobiele content zoals ringtones, wallpapers en video's.

Buongiorno Vitaminic denkt dat het Nederlandse Tutch goed past bij de overige activiteiten van het Italiaanse bedrijf. Tutch werkt behalve in Nederland ook voor mobiele operators in 20 andere landen waaronder Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten. Het management van Tutch blijft ook na de overname zitten. 

Er werken 34 mensen bij het Haagse Tutch. Het bedrijf is winstgevend sinds 2002. Vorig jaar werd een omzet behaald van 2,7 miljoen euro en kwam de winst voor belastingen uit op 710.000 euro. In 2005 rekent Tutch op een omzet van 3,8 miljoen euro en een winst voor belastingen van tussen de 1,1 en 1,3 miljoen euro. Grootaandeelhouder in Tutch is directeur Luc Maas. Die heeft toegezegd 2 miljoen euro van het geld dat hij krijgt van de Italianen weer te investeren in Buongiorno Vitaminic. Hij heeft toegezegd die aandelen in de komende 18 maanden niet te verkopen. Tutch werd ooit onder VNU-vlag opgericht.

Volgens Maas heeft Tutch al begin dit jaar besloten op zoek te gaan naar een strategische partner. “Door ons aan te sluiten bij Buongiorno maken we onderdeel uit van een mobiel content bedrijf dat 35 x zo groot is als Tutch (Buongiorno heeft een omzet van 130 miljoen euro) en een productportfolio die 5 x breder is dan die van ons. We hebben voor onze bestaande klanten nu ook meer te bieden. Daarnaast geeft het ons de slagkracht om mee te kunnen doen aan internationale pitches bij mobiele operators en mediapartners. Qua kwaliteit in innovativiteit liepen we altijd al voor op de concurrentie maar internationale afnemers vinden de zekerheid van schaalgrootte ook belangrijk. Door met Buongiorno in zee te gaan hebben we beide voordelen. Bovendien klikte het met het management van Buongiorno,” aldus Maas tegenover Emerce.

Deel dit bericht

2 Reacties

Phil

Van harte gefeliciteerd Luc, je hebt een prachtig bedrijf opgebouwd en nu een sterke ambitieuze partner gevonden.

Eddy Okaye

Gaan jullie ook wat doen net de nederlandse site van vitaminic.Ik kan hem n.l. niet meer krijgen en zodoende ook niet meer in m'n backstage komen. komt er hiervoo een oplossing?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond