Deel dit artikel
-

Nieuwe tv-commercial Home24 beschimpt IKEA

Home24 is voor het eerst met reclame op tv te zien en neemt het duidelijk op tegen IKEA.

‘Ik ben toch niet gek?! en ‘Schreeuwen van geluk’ zetten MediaMarkt en Zalando via televisie in Nederland op de kaart. Dat waren vertalingen van de lokale campagnes in hun thuisland. Hoe Home24 ‘Am Arsch der Welt’ naar het Nederlands vertaalt, moet nog blijken.

Het zusterbedrijf van Zalando is in Duitsland voor het eerst op tv te zien met een reclame. Die beoogt het merk te positioneren. De stemming in de clip is: ‘Wie zijn huis moet verlaten om aan het einde van de wereld meubels te kopen, is een pannenkoek.’

De omvang van de concurrerende winkel doet sterk denken aan de Zweedse meubelwinkel IKEA.

Home24 is een webshop die zich vanwege zijn grote online aanbod wil onderscheiden van de fysieke retail. De investeerders in het bedrijf menen dat meubels de enige productgroep is waar het digitale marktpotentieel sterk onderbenut wordt. Daarom pakken ze dat vanuit Rocket Internet groot, internationaal en agressief aan.

Kort voor de zomer opende het bedrijf zijn Nederlandse filiaal. De Duitse campagne zal niet naar de Nederlandse situatie worden vertaald. Bedrijfsleider Jeroen Naus: “We willen eerst zien hoe succesvol deze campagne in Duitsland is en daarnaast op online marketing focussen waar nog genoeg te behalen is voor ons.”


*) In de nieuwe Emerce Magazine (#115, net op de matten) staat een interview met de bedrijfsleider van het Nederlandse filiaal, Jeroen Naus.

Deel dit bericht

2 Reacties

Rob Bogaers

Volgens mij heeft woonexpress ook al eens een (grote) knipoog gemaakt richting IKEA. Zie ook op: http://www.youtube.com/watch?v=mzybpNG1ixE

Is uitgaan van eigen kracht niet de beste strategie? Juist omdat het onderbenut is..

jochemvw

Sorry, flauw, maar…. Zie het plaatje en speel met de letters van de achternaam van bedrijfsleider Jeroen Naus. Toeval is te mooi om onvermeld te laten, haha!

Moving on….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond