Deel dit artikel
-

Tweakers lanceert BestGetest, platform met koopgidsen

Tweakers lanceert BestGetest, een site met koopgidsen voor een brede waaier gadgets en noodzakelijke elektronica. Met de nieuwe titel wil het techuitgave een algemener, breder publiek bedienen.

De nieuwe site zet voor tal van producten in keurige overzichten op een rij welke producten waarom de beste zijn Vervolgens geeft het ook verwijzingen naar webwinkels waar de betreffende producten te koop zijn.

Veel consumenten komen tijdens hun zoektocht bij Tweakers terecht. Daar worden ze geconfronteerd met een enorm aanbod, tientallen specificaties en jargon. “We zijn tot de conclusie gekomen dat het gelijktijdig bedienen van zowel de echte techliefhebbers als de meer mainstream doelgroep erg lastig is”, zegt Bart Zoetmulder, Sales directeur DPG Special Interest Media. “Daardoor bedien je eigenlijk beide doelgroepen niet ideaal.” Hoog tijd dus voor een toegankelijk alternatief.

Dit inzicht leidde er een jaar geleden al toe dat de redacties van zustersites Tweakers en Hardware Info zijn gefuseerd. Daardoor deden ze geen dubbel werk meer en kon Tweakers terugkerern naar zijn kern: interesses van de hardcore techliefhebber. Dat was tegelijk een keuze om niet het mainstream publiek te bedienen.

Met BestGetest is een weg gevonden om dat algemene publiek niet te vervreemden. Zoetmulder: “In plaats van een uitgebreide lijst van allé producten op de markt, vind je daar een zorgvuldige selectie van interessante producten binnen een bepaalde categorie. Denk aan ‘de top 5 beste smartphones’, maar ook aan ‘de beste smartphones voor minder dan 350 euro’. In elke koopgids benoemen we één product tot de beste in dat segment, die krijgt het BestGetest-label.”

De artikelen op de koopgids worden geschreven door een eigen redactie. Die baseert zich niet op de technische specificaties van de fabrikanten, maar de data die wordt gegenereerd in de eigen testlaboratoria.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Hoofdredacteur Wout Funnekotter schetst: “De redacteuren van BestGetest staan in nauw contact met ons reviewteam. Zo zorgen we ervoor dat we Tweakers-content, of dat nu een losse review, een round-up of een nieuwe Best Buy Guide is, op de juiste manier verwerken in een koopgids op BestGetest. Met deze werkwijze testen en reviewen we één keer en kunnen we er vervolgens twee doelgroepen mee helpen.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Bob

Leuk idee, zeker omdat bij tweakers veel goede experts zitten (bijv t.o.v. de consumentenbond).

Jammer dat die website dan wel onduidelijk en onoverzichtelijk is, lijkt niet echt focus te zijn geweest op de frontend, daarom blijf ik voorlopig bij de consumentenbond kijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond