Deel dit artikel
-

Twee miljoen voor Nederlands Blockchain-bedrijf mintBlue

MintBlue haalt twee miljoen euro groeigeld op bij specialistische blockchainfondsen en een angel investor. Het bedrijf bouwt een gedecentraliseerde AWS voor data-opslag en -verwerking.

Ondernemer Niels van den Bergh kent de investeerders al wat langer. Ze volgen zijn bedrijf, omdat mintBlue blockchaintoepassingen voor ‘de echte wereld’ maakt, niet voor omgevingen waar hypetermen als web3 en metaverse klinken. “We bouwen op het originele bitcoinprotocol, dat heel veel hele kleine transacties aan kan.”

De Nederlandse technologie werd recent nog door VISMA ingezet en wordt nu, vanwege gebleken succes, doorontwikkeld. De component identiteit wordt toegevoegd aan het transactionele. Dat kan in theorie uiteindelijk leiden tot een keten waarbij de data, bijvoorbeeld: facturen en betalingen, op een blockchain liggen die voor direct betrokken partijen toegankelijk is.

Van den Bergh tegen Emerce: “Wij hebben een SDK. Daarmee kunnen bedrijven hun processen integreren op de blockchain. Dat vergroot de veiligheid van data alsmede de traceerbaarheid en interoperabiliteit. Als bedrijf gaan we voor de lange termijn en rennen niet achter web3-toepassingen aan.”

Omgekeerd is het zo, dat bedrijven uit de web3-sferen met een vergelijkbare dienst ongetwijfeld de overstap naar de echte wereld willen maken. Dat is de reden dat mintBlue een seedronde doorliep en twee miljoen ophaalt. Daarmee wil het technische mensen aannemen en teamleden die de dienst aan de man gaan brengen in gezette industrieën.

MintBlues oplossingen zijn ‘non-custodial’. De stelt eindgebruikers in de mogelijkheid om controle te hebben over hun eigen data en dit zonder lock-in. De software ondersteunt een zeer grote schaal en creëert de mogelijkheid om nieuwe inkomstenmodellen te ontwikkelen via microbetalingen vanaf een duizendste van een eurocent.

Van den Bergh wil zijn technologie ook in handen brengen van externe ontwikkelaars. Dan kunnen zij zelf beoordelen of en waarvoor deze het meest geschikt is. Er is een wachtlijst met duizend belangstellenden. Die worden gefaseerd toegang gegeven.

Foto: Andreas Dantz (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond