Deel dit artikel
-

Tweehonderd hackers in gevangenis om de zorg te verbeteren

Ruim tweehonderd creatievelingen laten zich over enkele weken vrijwillig dertig uur opsluiten in de oude Blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden. Om te kunnen brainstormen, concepten verzinnen, vormgeven, programmeren of gewoon om te ‘hacken’.

Dit jaar staat de jaarlijkse Dutch Health Hackathon in het teken van de geestelijke gezondheidszorg. Eén op de vier Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische problemen. Innovatie is hard nodig om de kwaliteit van leven van deze mensen te verbeteren, zeggen de organisatoren.

De Dutch Health Hackathon 2015 wordt georganiseerd in het weekend van 5 en 6 september. Bij de hackathon gaan teams in een zeer korte tijdsduur (24 tot 48 uur) aan de slag met het realiseren van een innovatief concept. Bijvoorbeeld een mobiele applicatie, een website of een game. Een groep deelnemers bestaat meestal uit een mix van programmeurs, vormgevers, vakidioten en andere creatievelingen. Het winnende concept krijgt een prijs van 5.000 euro.

Daaromheen worden nog wat extra activiteiten georganiseerd. Zo presenteert Nederlands grootste ethische hacker Mischa van Geelen en legt social-media deskundige Gerard Duursma uit hoe de deelnemers gebruik kunnen maken van de ‘digitale snelweg’.

Deel dit bericht

1 Reacties

Johnny

Grappig dat de zorg ook meedoet met deze trend. Er is zoveel kennis aanwezig onder de techneuten, het is fijn dat daar nu eens gebruik van wordt gemaakt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond