Twinning-bedrijf Aurelon failliet, Avanta Musica gestopt

Aurelon Holding BV is op 22 november failliet verklaard, zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Aurelon is een van de ruim 50 bedrijven waarin overheidsincubator Twinning heeft geïnvesteerd. Ook Twinning-bedrijf Avanta Musica is gestopt.
Aurelon maakt software voor het aansturen van kleurenprinters via internet. Volgens woordvoerder Marc Klamer heeft Twinning meegedaan in twee financieringsrondes van het bedrijf. Een van de andere investeerders haakte echter af voor een volgende ronde, waarna een faillissement onvermijdelijk was.
Avanta Musica is gestopt omdat na de eerste ronde geen nieuwe VC is gevonden, aldus Klamer. Dat betekent dat Twinning ook niet verder kan investeren. Avanta Musica wilde bladmuziek verkopen via internet. De KvK vermeldt geen faillissement. De telefoon bij het e-commercebedrijf werd donderdagmiddag niet opgenomen.
In september stopte Twinning de financiering van URMusic, dat er deze maand in slaagde een doorstart te maken.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
4 Reacties
Frank Verlaat
Even een kijkje genomen op de sites: avanta:"Sinds 4 februari 2000 is Twinning Holding NV te Amsterdam aandeelhouder van Avanta Musica. Hierdoor zal Avanta Musica haar activiteiten versneld kunnen ontplooien. In o.a.: Europa, Verenigde Staten, Japan, Korea." Aurelon:"Aurelon's subsidiaries are in Europe (based in Eindhoven, the Netherlands) and North America (based in Orange County, California). Aurelon Europe B.V. will have marketing and sales responsibilities in Europe, and the Middle & Far East. Aurelon, USA Inc. will be responsible for marketing and sales activities for the Americas." Ik vraag me af hoe deze partijen dachten dit allemaal waar te gaan maken met die relatief kleine investeringen. En tevens hoe Twinning daarin klaarblijkelijk nog in geloofde ook. Tegelijkertijd vraag ik me af wat er allemaal wordt gedaan bij die andere bedrijfjes die "binnenkort heel europa gaan veroveren en kantoren hebben in alle Europese hoofdsteden." Je moet alles wat op die sites staat wel met een hele forse korrel (van enkele tonnen) zout nemen. Ofschoon, in Korea kun je gemakkelijk nep-klanten opvoeren, dat heeft Lernout & Hauspie wel duidelijk gemaakt. Begrijp ik ook weer waarom Avanta naar dat land wilde. Wie worden de echte winnaars? Wanneer gaat één van al die bedrijfjes – niet alleen bij Twinning – nu eens goed winst maken? Wie durft een voorspelling te doen?
roel
Het geld moet toch ergens 'verbrand' worden. De toeleveranciers (meubilair, pc's, adviseurs, reclamebureaus, sitebouwers) zijn dus de winnaars, als ze op tijd stoppen met leveren (liefst voor het faillisement). 🙂
Paul van Keep
"[Internationalisatie] Ik vraag me af hoe deze partijen dachten dit allemaal waar te gaan maken met die relatief kleine investeringen. En tevens hoe Twinning daar klaarblijkelijk nog in geloofde ook." Niet alleen geloofde Twinning erin, het is zelfs een van de uitgangspunten van Twinning. Participaties MOETEN internationaal, er is niet voor niets een Twinning kantoor in Silicon Valley. Maar nu zien we de eerste resultaten van dit geforceerd internationaal expanderen. De aanloopkosten zijn enorm en de meeste Twinning bedrijven zijn te jong om die stap goed te kunnen maken. Begin juli heb ik nog luid verkondigd op een, mede door Twinning georganiseerde, bijeenkomst dat geforceerde internationale expansie onzinnig is. Er zullen in de komende maanden nog veel slachtoffers volgen.
bas
Dat Twinning van haar bedrijven internationalisering eist is niks mis mee. Maar men moet eerst op de eigen Nederlandse markt natuurlijk het product neerzetten. En die kans krijgen ze blijkbaar niet. Ik had van geen van de twee bedrijven gehoord, dus dan doe je iets fout. Zo simpel is het. Eerst voor een basis zorgen, dan internationaal tillen. Echter is Twinning een leuk initiatief geweest, maar wordt het tijd voor een snelle verkoop want laten we eerlijk zijn, het bedrijf stelt niks voor. Wat doet de overheid in deze sector? Twinning was nodig om dergelijke bedrijven hierheen te krijgen. Nu zijn die er (gorilla park, ipotentials, Newconomy, zep holding, etc. etc. etc.) dus is het nut weg. Of volledig privaat gaan, of verkopen aan een andere incubator / financiële instelling, waarbij het laatste het slimste zou zijn. De vraag is alleen of er interesse is.