Deel dit artikel
-

Uber lanceert logistieke dienst Freight in Nederland

Uber lanceert zijn logistieke dienst Uber Freight in Nederland. De dienst koppelt vervoerders aan verladers.

De app van Uber Freight werkt op ongeveer dezelfde manier als de klassieke versie van Uber, alleen worden de personen vervangen door transportgoederen.

Nederland lijkt de uitvalbasis te worden voor heel Europa. Al binnen enkele weken kunnen ladingen worden geboekt.

Uber vertelt niet waarom specifiek voor Nederland is gekozen, maar de ligging van de haven Rotterdam zal vermoedelijk de doorslag hebben gegeven. Daarnaast is het Europese hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd.

Uit de Kamer van Koophandel blijkt dat Uber Freight BV al enige tijd geleden is ingeschreven met als adres Mr. Treublaan 7 in Amsterdam, het kantoor van alle Nederlandse Uber vestigingen.

Freight wordt al zo’n twee jaar in de VS aangeboden. Dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Vorig jaar kampte de dochter met een tekort aan chauffeurs. Ook moest klandizie worden gelokt met fikse kortingen. Topman Lior Ron stapte op.

Een van de problemen is dat verladers niet zomaar met partijen in zee willen gaan die ze niet goed kennen. Freight stelt weinig voorwaarden aan deelname. Er wordt zelfs niet naar verzekeringspapieren gevraagd.

Daarnaast heeft Freight concurrenten, waaronder Descartes.

Uber is overigens al langer actief op de truckmarkt. Enkele jaren terug werd Otto overgenomen, een startup voor autonome vrachtauto’s.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond