Deel dit artikel
-

UFC gaat live vechtsport uitzenden op TikTok

Vechtsportorganisatie UFC tekent een marketingdeal met TikTok. De video-app gaat wekelijks live wedstrijden uitzenden en maakte exclusieve producties voor- en achteraf.

UFC vergroot daarmee zijn bereik op verscheidene continenten op het nieuwe, onder jongeren populaire kanaal. Wie live wil inschakelen hoeft enkel zijn favoriete app te openen op een gezet moment. De uitzendtijden worden in de week voor de wedstrijd met lekkermakertjes gemeld, bijvoorbeeld met previews en interviews.

Kijkers kunnen ook korte interviews voor en na de wedstrijden verwachten en blikken achter de schermen. Zo hebben UFC en TikTok het contractueel vastgelegd.

Afgelopen weekend heeft TikTok de partij tussen Blaydes en Lewis als eerste onderhanden genomen. Het resultaat daarvan zal komende dagen verschijnen op @UFC, @UFCRussia, @UFCBrasil en @UFCEurope. Die zijn goed voor een bereik van 8,5 miljoen liefhebbers. Volgende week staat Jairzinho Rozenstruik in de ring met Ciryl Gane.

Op 11 februari jongstleden tekende TikTok een marketingdeal met de UEFA. De video-app zal content produceren rondom de wedstrijden. Er is geen sprake van live uitzendingen.

Foto: Bruce Detorres (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond