Deel dit artikel
-

Uitgever achter online magazine Froot.nl schendt auteursrechten

Wayne Parker Kent schendt in enkele gevallen auteursrechten met de vier titels die het beheert. De websites van de uitgever tonen posts met weinig tekst en veel beeld, waarvan de rechten van de foto meestal niet zijn overgenomen. Meerdere keren wordt niet naar een bron verwezen. In het geval dit wel gebeurt, is het een enkele keer niet naar de originele bron.  (meer…)

Deel dit bericht

10 Reacties

Joihno

Ik had nog nooit gehoord van Froot.nl, laat staan de man erachter. Derhalve had dit verhaal moeten beginnen met een inleiding die mij vertelt wat precies het belang is van deze site, of ze veel publiek trekken, enzovoorts. Want dat er auteursrechten worden geschonden op internet lijkt mij nauwelijks nieuws.

Jannemiek - Emerce

@Joihno Echt bekend bij het grote publiek is de uitgever nog niet. Maar ze groeien als kool. Lees dit artikel maar eens: http://www.emerce.nl/nieuws/nederlandse-uitgever-wayne-parker-kent-ziet-online-verkeer-exploderen. Als je tot de top vijf online uitgevers qua bereik hoort, dan komen ook zaken als auteursrecht om de hoek kijken. In dat geval is het zeker wel nieuws. Bij elka andere grote uitgever die auteursrecht zou schenden, is dat het ook.

Daan

Beste Jannemiek,

Kunt u ons deze top 5 van online uitgevers geven? Ik ben zeer benieuwd naar deze top 5. Alvast bedankt.

mike

waarom schrijf je eerst een positief artikel over deze uitgever en vervolgens schrijf je dit! slecht artikel….
http://www.emerce.nl/nieuws/nederlandse-uitgever-wayne-parker-kent-ziet-online-verkeer-exploderen

Elmo

Die mannen van Froot gaan hard, maar tot op heden hoor ik er alleen over via Emerce. Iemand echte, onafhankelijke cijfers? Kan moeilijk geloven wat ik gisteren las over hun bereik en positie in top 5 van bereik met deze site (met dus gejatte content).

mike

wat is het verschil tussen share en ”gejatte content”

Nico

Is dit niet gewoon ’n beroerde advertorial?
Onjuiste persberichten versturen en ze dan nog geplaatst krijgen ook.. Froot??? WTF

Jannemiek - Emerce

@Mike Ik schrijf er over omdat het in beide gevallen nieuws is. Dat er een nieuwe speler is die dit voor elkaar krijgt in een jaar is de moeite waard om te brengen. Dat ze daarbij auteursrecht schenden, dat is op zich ook nieuws.

@Nico Het is niet gebaseerd op een persbericht en ook geen advertorial. Geen idee waar je dat vandaan haalt.

mike

@jannemiek schrijf dan 1 artikel daarover, nu komt het een beetje misgunnend over.

Nadi

Froot.nl is onder ons – mediastudenten – ontzettend bekend. Ook wordt het via social media (zoals Twitter en Facebook) regelmatig geshared. Minder dat er niet altijd een bron bij staat, maar dat vind ik voornamelijk jammer omdat ik vaak benieuwd ben naar meer werk van de betreffende fotograaf of designer.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond