Deel dit artikel
-

Uitgever SPN neemt Geldenrecht.nl over van AD

Uitgever Senior Publications Nederland, bekend van onder meer Plus Magazine, heeft de internetportaal Geldenrecht.nl overgenomen van het Algemeen Dagblad. Een overnamebedrag wordt niet bekend gemaakt.

Met de overname van AD door de Belgische Persgroep, werd er korte metten gemaakt met een aantal internetactiviteiten. Naast een grote reorganisatie moest Geldenrecht.nl het onderspit delven. De Persgroep concentreert zich op twee clusters, de lokale kranten aan de ene kant en de landelijke kranten aan de andere kant. Voor SPN een uitgelezen kans om Geldenrecht.nl over te nemen.

De twee belangrijkste pijlers van Plus Magazine zijn financiën en gezondheid. “Twee jaar geleden hebben we een gezondheidsportal opgezet. In aanvulling op het katern Geld en Recht uit het papieren magazine, is deze portal een mooie aanvulling. We hadden de keuze zelf een nieuwe portal op te zetten of Geldenrecht.nl van AD over te nemen”, aldus Dirk Oeyen, uitgever bij SPN.

AD Nieuwsmedia wilde in 2008 nog het bereik van de internetportfolio vergroten. Deze portfolio werd toen vergroot met Geldenrecht.nl en Sportwereld.nl. Tezamen met de algemene nieuwssite AD.nl moest een verzelfstandigde benadering van de advertentiemarkt op internetgebied het inkomstenpotje verbeteren.

SPN borduurt hier op voort. “We willen Geldenrecht.nl verder uitbouwen. De overname is vlug gegaan, dus we zijn er nog niet echt inhoudelijk mee aan de slag geweest. Dat gaan we nu verder bekijken”, laat Oeyen weten. Maar de toekomst ziet hij rooskleurig in: “De bezoekersaantallen zijn mooi. We zitten op een 220 duizend unieke bezoekers in laatste maand vorig jaar.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond