Deel dit artikel
-

‘Uitgevers maken iTunes voor tijdschriften’

Vijf van Amerika’s grootste tijdschriftuitgevers richten gezamenlijk een bedrijf op dat zich specialiseert in uitgeven op mobiele, digitale platformen. Het resultaat moet een iTunes door tijdschriften worden.

Papier behoort tot het verleden wanneer Hearst, Time Inc., Condé Nast, Meredith en News Corp. van start gaan met hun nieuwe bedrijf. Volgens verscheidene media, waaronder de Wall Street Journal en Financial Times, melden dat het vijftal werkt aan een systeem dat ‘het nieuwe tijdschrift’ zal opleveren.

Digitaal lezen, via ereaders, staat centraal in de plannen. De leesapparaten kunnen mobiele telefoons, boekenlezers of andersoortige draagbare schermen zijn. Het vijftal werkt aan strategieën voor adverteerders, betaalmodellen en weergavetechnieken.

In de nieuwe constellatie zou de consument items gaan lezen die veel weg hebben van de Daily Prophet uit Harry Potter. Pagina’s met tekst zijn verrijkt met geluid en bewegend beeld. Het moet mogelijk worden om deze items te verzenden naar de reader van vrienden of collega’s.

De uitgeverscombinatie zou tegenwicht kunnen bieden aan Amazon.com, dat met zijn Kindle nu de markt voor ereader domineert. Kranten en tijdschriften kunnen hun werk aanbieden via Amazons systeem, maar vangen slechts 30 procent van de omzet.

Een voorbeeld van hoe de toekomst er uit zou kunnen zien:

Apple lijkt de volgende marktkracht te worden. Naar verluidt bouwt het bedrijf aan een tabletcomputer. Die zou het meest lijken op een grote iPod. Behalve liedjes en video moet het ook mogelijk worden om tijdschriften en andere documentatie te downloaden, via iTunes.

Deel dit bericht

5 Reacties

Freek Bijl

Nu we het toch hebben over iTunes, Apple en uitgeven…. <a href= " http://www.slideshare.net/freekbijl/publishing-what-would-apple-do">Publishing 2.0. What would Apple do?</a>

Gert Jan Delcliseur

Freek…een 404 op je link, ik was (ben) nl benieuwd. gr! Gert Jan Tja microbetalingen, ik snap niet waarom de NL uitgevers daar niet iets mee gaan doen of al lang hadden moeten doen.

Freek Bjil

@Gert Jan. Oeps. Sorry Ik ben nogal slechts met dat href HTML gedoe. Dit is : <a href=" http://www.slideshare.net/freekbijl/publishing-what-would-apple-do"&gt; de link</a>

Freek Bjil

hhmm. ik ben echt heel slecht en zou willen dat er een editor was voor reactie hier op Emerce. 1.0 gedoe…. Sorry.

Piet Hein

Ik lees al een tijdje op een BeBook, ook tijdschriften. Ook lees ik op mijn eReader boeken en download ik mijn krantje. Een e-reader is ideaal, kan ik tijdens reizen makkelijk meenemen en past in mijn binnenzak zodat ik bijvoorbeeld dit auto-magazine overal kan lezen. Dus sneller en vooral goedkoper. Neem wel een eReader van welke je waar en wanneer mag downloaden wat jij wilt. De BeBook is in ieder geval perfect en geeft me veel gemak en vrijheid. TIP!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond