Deel dit artikel
-

Ook Universiteit Twente start met MOOC’s

De Universiteit Twente gaat vier Massive Open Online Courses (MOOC’s) ontwikkelen. Twee daarvan worden op korte termijn gelanceerd en twee op een later moment. De onderwerpen worden binnenkort bekend. De UT onderkent het belang van digitale onderwijsvormen.

Voor MOOC’s is meestal geen bijzondere vooropleiding of voorkennis vereist. Een MOOC kan door iedereen, waar ook ter wereld, gevolgd worden. Universitair informatiemanager Jan Evers ziet het dan ook als een mooi visitekaartje. Een online college kan tienduizenden studenten trekken.

De MOOC’s passen binnen het programma ICT en Onderwijs voor de UT, dat in 2013 gestart is. Aan de hand van thema’s als ‘(her)gebruik van digitaal studiemateriaal’, ‘activerende digitale werkvormen’, ‘ondersteunen van pioniers’ en de MOOC’s wordt een nieuwe koers op het gebied van ICT en onderwijs ingezet.

Bovendien sluiten de MOOC’s goed aan op de ontwikkeling van open en online onderwijs die minister Bussemaker van OCW aanstuurt in het hoger onderwijs. Zij wil die ontwikkeling stimuleren en faciliteren. In de komende jaren wordt een miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld om de ontwikkeling te stimuleren en faciliteren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond