Deel dit artikel
-

USB-stick vervangt audio-cd

Is de audio-cd nu echt dood? De nieuwe single ‘Ashes on the ground’ van de Nederlandse zangeres M’lissa is enkel op USB-stick uitgebracht. Haar maatschappij Kyou Productions wil daarmee de markt openbreken voor een ‘multifunctioneel alternatief’ voor de cd. Ook het volledige album Beautiful van M’lissa is inmiddels op USB uitgebracht.

Terwijl de USB-stick niet meer weg te denken is uit de digitale maatschappij, gebruiken platenmaatschappijen deze datadrager niet of nauwelijks voor muziek. Kyou ziet echter grote voordelen in het gebruik als geluidsdrager. Je neemt een USB-stick gemakkelijker mee dan een cd, bijvoorbeeld aan je sleutelhanger, hij is water- en schokbestendig, raakt minder snel beschadigd dan een cd en je kunt de muziek overal op afspelen: van je pc tot je tablet en smartphone. Daarnaast biedt USB-stick de mogelijkheid om ook video of informatie op te slaan.

Het nummer ‘Ashes on the ground’ van M’lissa kwam in december de hitlijsten binnen en staat momenteel op de 21e plaats in de Top 100. De clip op YouTube is inmiddels 1,4 miljoen keer bekeken.

Het nummer wordt veel gedownload, maar Kyou heeft naar eigen zeggen ook al enkele honderden USB-sticks verkocht.

Deel dit bericht

1 Reactie

Job

8 jaar geleden was dit leuk geweest. Nu zou de titel moeten zijn “USB stick vervangt audio CD, nadat Spotify alle audio dragers al heeft vervangen”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond