Deel dit artikel
-

USG People koopt Netwerven

USG People neemt de online arbeidsmarktspecialist Netwerven over. Operationeel verandert er niet veel, maar Netwerven krijgt hiermee een groter bereik en meer slagkracht.

Dat laten directeuren Jan Peter Tulp en Leon Willemsens in een mail aan hun relaties weten. De overname is gisteren formeel afgerond. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Netwerven levert aan bedrijven als Jumbo, bol.com en Booking.com expertise waarmee deze bedrijven gericht nieuwe medewerkers voor hun vaak specialistische werk kunnen vinden.

De mail leest: “Netwerven gaat met USG People een versnelde ontwikkeling tegemoet, waarbij wij zelfstandig blijven opereren vanuit onze vestiging in Amsterdam. We blijven werken aan de uitgestippelde roadmap van onze portfolio, alleen zal de impact in de markt nog veel groter worden.“

Willemsens in een telefonische reactie: “Er waren meerdere partijen die innovatie in de recruitmentmarkt brengen die ons in een keer begonnen te benaderen. USG People heeft een uitgesproken visie van online en offline waarin Netwerven het best kan opereren. Daarnaast bieden ze ons als ondernemers, waar nodig, ondersteuning met zaken als HR, Legal en Finance.”

Netwerven groeit jaarlijks naar eigen zeggen met gemiddeld dertig procent. Binnen de nieuwe constellatie wordt het fundament voor nog meer groei gelegd, ook buiten Nederland. “Er werken mensen met acht nationaliteiten, de voertaal is Engels en we werken al internationaal. Met USG’s netwerk wordt ons internationaal bereik groter, al blijven we wel vanuit Amsterdam werken.”

USG People heeft een belang van 51 procent.

Foto: departmentofed (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond