Deel dit artikel
-

Utopia tv lijkt het te verliezen van internet

Het is iets wat John de Mol vermoedelijk ook niet had kunnen bevroeden, maar de snel dalende kijkcijfers van Utopia voor SBS zijn mogelijk het gevolg van internet. De tv-uitzendingen lopen dagen achter op de actualiteit van de livestreams en kijkers klagen.

De kijkcijfers van Utopia tv doken gisteren voor het eerst onder de 1 miljoen, tot minder dan 800.000 kijkers. Dat is een halvering van het aantal kijkers waarmee Utopia enkele weken geleden begon. Begin deze week zat het programma nog ruim boven 1 miljoen kijkers.  De Mol ging overigens zelf al uit van een gemiddelde van 800.000 kijkers.

Zendermanager René Oosterman verklaarde tegenover Metro dat SBS 6 gaat proberen de tijd tussen de live-stream van Utopia en de tv-uitzending terug te brengen naar vijf dagen. ‘Die tijd hebben we echt nodig om tot een echte uitzending te komen. Het tv-programma is een samenvatting, waar ook muziek en een voice-over bij komen.’

Zo snel als internet zal het tv-programma nooit worden, aldus Oosterman.

Deel dit bericht

5 Reacties

van Deurzen

niet heel erg gek of verbazingwekkend en bijzonder dat John de Mol dit niet heeft zien aankomen. De TV uitzendingen lopen meer dan 5 dagen achter de werkelijkheid…. Dus is achterhaald. Nieuwssites en website van Utopia zelf leveren de info direct…. Snap overigens helemaal niet dat het 5 dagen vertraging heeft… John de Mol zegt dat het komt door de hoeveelheid beeldmateriaal dat ze moeten doorspitten… Hoe deden ze dat dan bij Big Brother, was ook heel veel beeldmateriaal. En aantallen camera’s (100+ nu) zegt ook niks, want op basis van een interessant moment kun je rond dat tijdslot camerabeelden bij elkaar verzamelen om in korte tijd een totaal te verkrijgen en dan is 30 minuten voor een dag zo gepiept.

Casper van het Hek

Ik ben het niet eens met deze beredenering.

Het is een cruciale inschattingsfout om een Real Life programma, waarvan men wilt dat de kijker gaat meeleven, met meer dan 24 uur vertraging uit te gaan zenden.

De huidige internetgeneratie is niet geïnteresseerd in oud nieuws of oude gebeurtenissen, en willen niet achter de feiten aanlopen.

Als je meeleeft met zo’n groep ben je toch niet geïnteresseerd in wat er vorige week is gebeurd?

Of SBS6 moet meer geld investeren in extra personeel om het werk te kunnen leveren dat nodig is, of ze kunnen er beter mee stoppen.

Mark my words.

Mariovisie

Nu is de gegeven verklaring keiharde onzin, men heeft heel bewust er voor gekozen om de televisieversie een x aantal dagen te laten achterlopen, het belangrijkste doel is namelijk om zoveel mogelijk betalende kijkers te krijgen op de streams. Wat men onderschat is of “de normale kijker” genoegen neemt met een dergelijke vertraging terwijl Talpa aan de andere kant de media (en in het bijzonder de Telegraaf) voedt met de nieuwste informatie.

De balans ligt denk ik echter niet bij de 5 dagen maar hooguit 1 dag. Los daarvan, het programma is te geforceerd. De wijze waarop commentaar de beelden vergezeld te gestuurd.

Aan de andere kant, iedereen piept wel over halvering, maar deze cijfers van de afgelopen dagen is waar men eigenlijk van uit was gegaan. Al die tijd was het boven verwachting. Dit kwam tot uiting in de hogere reclame tarieven die opeens werden gevraagd. En je ziet dat men zoekende is naar hoe men meer reclame kan inplannen, zo was er opeens een langere aflevering (met extra blok) maar of de kijkers dat pikken? Men moet oppassen met uitmelken……. en daar zit een risico waar Talpa-SBS wel vaker in is getrapt.

K.Ribbig

Endemol cum suis.

Weldoeners voor de jeugd vooral op opvoedkundig
gebied….of toch niet….gelukkig zijn ze bijna
pleitte..kijk maar naar de geestelijke lege mega poeha
gebouw aan de spaklerweg…….de nieuwe jeugd
laat zich echt niet meer manupuleren..
Kijk maar naar twitter facebook..Sanoma bijna pleitte
Hoor ik in het Gooi..johnny huurt een plaatsje in flutopia..

nr1

Beste, deze groep getrainde “”gewone mensen ” spelen een spelletje met het Nederlandse publiek. Wie bedenk uitzichzelf de enorme stomme “grappen”en wordt zo af en toe een individu in het “zonnetje” gezet. mensen die stelen en de boel bij elkaar liegen blijven gewoon in Utopia, ondanks stemmen van het publiek.Deelnemers zien er ongezond en verwaarloosd uit.Ideen worden aanmgedragen en zijn NIET spontaan.Kortom een echte John DeMol vooopgezette soap stunt .Dit zijn allemaal ingehuurde acteurs, of heb ik het ECHT mis ? Boycotten deze groep wannebe popiejopie people groep ! Dat kleffe hug en omhelsgedoe is ook gespeeld..Wordt wakker Nederland !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond