Deel dit artikel
-

Vacaturemarkt ontdekt Twitter

De vacatures lijken hun weg te vinden naar de sociale media. Met name Twitter raakt steeds meer in trek bij werving- en selectiebureaus.

De vorige week gelanceerde onafhankelijke website Vacaturelandkaart.nl visualiseert vacatures die via Twitter worden geplaatst op een kaart van Google Maps. Zo kun je in één oogopslag zien waar in jouw buurt de beste banen zitten. Handig, want om toch zoveel mogelijk vacatures te kunnen vinden, moest een werkzoekende tot voor kort steeds weer verschillende vacaturewebsites aflopen.

Zowel de bekende vacaturewebsites als de kleinere werving- en selectiebureaus en bedrijven zelf plaatsen hun vacatures steeds vaker op Twitter. Zo kan snel worden gereageerd op nieuwe banen. Het doorzoeken van die banen is echter lastig, zegt Godfried van Loo, eigenaar van het social media bureau Yocter, dat Vacaturelandkaart.nl heeft ontwikkeld. “Wij filteren spam of dubbel geplaatste vacatures eruit. Toch nemen we de wind niet uit de zeilen van gevestigde spelers, omdat het slechts naar geplaatste vacatures verwijst.”

Advertenties ontbreken op de site. Van Loo levert namelijk de zelf ontwikkelde vacaturekaart als ‘white label’ aan vacaturesites en dan is de site een mooie reclame.

Het eveneens net gelanceerde Twittervacatures.com biedt eveneens zoekmogelijkheden, maar aan de hand van rubrieken als ICT en detailhandel. Verdiend wordt er aan advertenties.

Dat steeds meer vacatures worden aangeboden op Twitter is logisch, vindt Steven Jongeneel van Social Embassy. “Het is sneller en efficiënter dan LinkedIn.” Jongeneel begon enkele jaren terug Twitjobs.nl voor volgers die op vacatures zitten te wachten. Zij worden geïnformeerd over banen die bij hun profiel passen. Werving- en selectiebureaus betalen voor plaatsing, Twitjobs zorgt voor de verspreiding. Het gaat volgens Jongeneel zo goed dat hij de dienst wil uitbreiden.

Twee jaar geleden leek Twitter nog hooguit geschikt voor hoogopgeleide ict’ers en marketeers tussen de 30 en 40 jaar oud, zo stelde het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek van onderzoeksbureau Intelligence Group vast. Dat was immers de doelgroep die Twitter begreep, al moet je wel weten hoe je werft in 140 tekens. Nu is een bredere groep uit de arbeidsmarkt er klaar voor.

Jan Peter Tulp, directeur van Netwerven.nl, adviseert mensen over de inzet van sociale netwerken en zet Twitter. “Het kan zeker nuttig zijn, maar dan moet je ook echt gebruik maken van de sociale interactie. Volg personen of organisaties die van jou van betekenis zijn en laat merken dat je een bepaalde expertise hebt, dan komen de vragen en de banen vanzelf.” In de praktijk komt daar echter nog weinig van terecht, vindt Tulp. Veel bedrijven zetten advertenties op Twitter om bereik te creëren en daar heb je weinig aan. “De mensen die je wilt bereiken hoeven jou immers niet te volgen. Je creëert juist waarde door op zoek te gaan binnen je eigen contacten.”

Een aantal organisaties is nu aan het experimenteren geslagen. Het VU medisch centrum gaat bij de werving van nieuw personeel actief gebruik maken van sociale media. Ook hier is directe interactie met en tussen werkzoekenden de belangrijkste overweging. Op Werkenbijvumc.nl zijn nieuwe media als Facebook, Twitter, YouTube en LinkedIn op een gebruiksvriendelijke manier opgenomen.

Ook Uitzendorganisatie Consolid heeft het zoeken naar vacatures vergemakkelijkt, maar dan via een app voor de iPhone. Per vacature wordt informatie gegeven over de standplaats, aantal beschikbare vacatures, uren per week en een salarisindicatie. Ook hier kan een profiel worden ingesteld, waardoor er een melding wordt gegeven bij een nieuwe vacature binnen het gewenste profiel.

Toch lopen bedrijven niet voorop met het gebruik van sociale media bij werving. Uit onderzoek van Campaign Group onder de top 100 favoriete werkgevers van Nederland blijkt dat maar één bedrijf sociale media heeft opgenomen in de vacaturetekst.

TNT is de enige werkgever die in de vacaturetekst een knop heeft opgenomen naar de sociale media kanalen die zij inzetten voor werving. Via knop worden zoekenden doorverwezen naar het blog van TNT. Hier kan vervolgens worden doorgeklikt naar de verschillende sociale media sites waarop de wervers van TNT actief zijn.

Campaign Group stelt het opnemen van een link naar het LinkedIn profiel of Twitter account van een recruiter de drempel om te solliciteren verlagen. De sollicitant weet dan immers direct wie hij tegenover zich krijgt.

Deel dit bericht

14 Reacties

Ton van Houten

Soms wordt het aantal aangeboden vacatures op twitter al vervelend.

Ruud Kok

Vanochtend via Twitter nog een iemand gevonden die een stage zocht, dus het werkt inderdaad wel.

Victor van Zuydewijn

Grappig, Rinse Tulp van CNIT heeft vorige week een blog geschreven hoe zij twitter inzetten bij werving: http://www.studentenwerk.nl/weblog/156-werven-via-twitter-het-kan Leuke materie.

Jos

http://workT.nl ontbreekt in dit lijstje. Met name handig voor de mensen die geen Twitter gebruiken.

Matthijs

Twitterbaan.nl ontbreekt ook in dit lijstje, als we dan toch bezig zijn.

Corine Grutter

wat een vreselijk vacaturebombardement dat workt. die hoeft echt niet in dit lijstje hoor. het gaat trouwens over sites die wél twitter gebruiken, jos (vast van workt…!)

Godfried van Loo (Vacaturelandkaart.nl / Yocter.com)

@Ton Daar is nu juist een website als Vacaturelandkaart.nl handig voor. Die filtert en toont alleen relevante tweets en verbergt de dubbelen. Een stuk prettiger, en dus ook minder vervelend, dan zoeken in Twitter zelf.

Carice

Leuk, maar voegt bijzonder weinig toe aan de bestaande mogelijkheden om personeel te werven. Bovendien heb je onvoldoende werkgevers die ook daadwerkelijk er iets mee gaan doen. Eigenlijk net als recruitment via LinkedIn: vele organisaties hebben er wel eens van gehoord, sommige werven ermee, maar over het algemeen zwaar ‘overrated’.

Godfried van Loo

@Carice Dat ben ik niet helemaal met je eens. Ja, sites als Vacaturelandkaart.nl sturen potentiele kandidaten door naar reeds bestaande oplossingen, zoals de grote vacature sites. Echter, werkgevers die NIET hun vacatures op dergelijke websites willen plaatsen (bijvoorbeeld i.v.m. de kosten) kunnen hun vacatures gratis op Twitter plaatsen. Met oplossingen als hierboven wordt de kans vergroot dat potentiele kandidaten de vacatures vervolgens ook kunnen opmerken, en dat verhoogt de kansen voor zowel de werkgever als kandidaat. En onvoldoende werkgevers… Met 30.000 vacatures per maand gaat het in ieder geval de goede kant op. Initiatieven zoals in dit artikel vermeld maken het dan ook juist steeds relevanter en interessanter voor werkgevers en werving & selectie bureaus om met Twitter aan de slag te gaan.

Carice

@Godfried:
‘Met oplossingen als hierboven wordt de kans vergroot dat potentiele kandidaten de vacatures vervolgens ook kunnen opmerken, en dat verhoogt de kansen voor zowel de werkgever als kandidaat.’

Daar zit meteen het probleem: Zichtbaarheid leidt niet meteen tot ‘conversie’. Met alleen een bak met vacatures en een soort Google Maps-feature, zal de gemiddelde Twiteraar afhaken. Alleen bedrijven die ‘corporate recruitment’ serieus nemen, zullen uit plichtbesef Twitter gebruiken als een onderdeel van hun wervingsproces.

Jos

@Corine. Ik begrijp niet goed waarom workT hier niet bij zou moeten staan. Je schrijft sites ‘die wél Twitter gebruiken’? De titel van dit artikel is ‘Vacaturemarkt ontdekt Twitter’. workT is gebaseerd op Twitter/Tweets en vacatures en is het bewijs dat de titel klopt.

Over smaak valt te twisten maar dat er veel vacatures op workT staan ben ik met je eens. Maar als je daadwerkelijk alle Twitter content op dit gebied wilt verzamelen (inclusief nieuws en evenemten op het gebied van arbeidsmarkt en opleiding), ontkom je daar niet aan. Dus ja, het kan altijd beter en dit is een voortdurend punt van aandacht. En ja, ik ben een van de initiatiefnemers van workT.

@Carice ben ik niet geheel met je eens. Voor werkgevers zie ik dit als een extra kanaal, naast de bestaande kanalen. Ik kan (nog) niet goed inschatten wat het daadwerkelijke rendement is. Of er ‘onvoldoende werkgevers iets mee gaan doen’… op workT worden nu tweets getoond van 500+ werkgevers, recruiters en jobsites. Deze hebben we zonder veel inspanning gevonden en steeds meer bedrijven melden zichzelf aan. En ik heb het idee dat het einde nog lang niet in zicht is. De vraag voor ons is echter hoe ver we willen gaan.

Als werkzoekende is het denk ik een heel ander verhaal. Als je zelf werkzoekend geweest bent en een poging hebt gedaan om 20, 30 of meer accounts van recruiters, jobsites en bedrijven aktief te volgen, weet je dat het nagenoeg onmogelijk is om hier een geschikte vacature uit te halen. Ik denk dat workT of vacaturelandkaart een oplossing kan bieden om toch snel een geschikte vacature te vinden.

Roos van Vugt

euh… denk dat deze onderzoeker niet helemaal goed zijn/haar werk heeft gedaan er zijn nog wel meer bedrijven met social vacature share buttons… Zoals Deloitte dus.

Quinten

Wij gebruiken bij Workoptions ook Twitter om vacatures meer aandacht te geven. Wat regelmatig succesvol is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond