Deel dit artikel
-

Vakdag Vakantiebeurs: trends, trends, trends

Wie wil weten waar het in 2018 naartoe gaat met de reisbranche, zit goed op de eerste vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht op dinsdag 9 januari a.s. Verschillende experts laten hun licht schijnen over de ontwikkelingen die komend jaar een belangrijke rol gaan spelen in travel.

Zo presenteren Helena Klok en Kees van der Most van NBTC-NIPO Research een analyse van het vakantiegedrag van Nederlanders. Het onderzoeksbureau schetst een beeld van de omstandigheden die invloed hebben gehad op de vakantiemarkt in 2017. Vervolgens presenteren zij de hoofduitkomsten van het grootschalige ContinuVakantieOnderzoek 2017. De ontwikkeling van de totale markt komt aan bod, waarbij onderscheid wordt gemaakt naar vakanties van Nederlanders in binnen- en buitenland. Ook de verwachtingen voor het vakantiejaar 2018, gebaseerd op recent uitgevoerd onderzoek, worden gepresenteerd. Speciale aandacht wordt dit jaar besteed aan het vakantiegedrag van millennials.

Wanneer: 11.00 tot 12.00 uur (Nederlandstalig) | 16.00 tot 17.00 uur (Engelstalig)
Waar: Mission 1/2 (Nederlandstalig) | Quest (Engelstalig)

Trendwatcher Tessa aan de Stegge van Cherry LAB geeft een presentatie over vijf reistrends voor 2018 en diept Purpose Travel uit. Deze trend is ontstaan uit de groeiende vraag van reizigers naar bijzondere ervaringen en de noodzaak van een bewustere uitwisseling met de locals, natuur en dieren. Het vooroordeel dat duurzaam reizen een hoog geitenwollensokkengehalte heeft en altijd duurder is, gaat allang niet meer op.

Het morele kompas staat op scherp, het materialistische ‘bucketlist’ gedachtegoed van reizigers raakt langzaamaan passé en ook reisaanbieders vullen People, Planet & Profit aan met Purpose. Een win-win-win situatie die zorgt voor toegevoegde waarde voor iedereen. Hoe en waarom zorgt de invloed van Millenials, Generatie Z en Xennials voor een stroomversnelling? En wat doen bestemmingen, locals en een onderstroom van reisaanbieders om aan de purpose te voldoen? Hoe belangrijk zijn de rollen van technologie en de deeleconomie?

Wanneer: 12.00 tot 13.00 uur
Waar: Mission 1/2

ANVR gaat samen met Jaarbeurs en Emerce op zoek naar het beste reisidee voor 2018. Vijf start-ups proberen de jury (Louis Frankenhuis, Steven van der Heijden en Jolanda Degen) en het publiek ervan te overtuigen dat zij het slimste businessmodel hebben.

Wanneer: 13.00 tot 14.00 uur
Waar: Hal 9

Nick Hall van de Digital Tourism Think Tank bespreekt de laatste trend in digitalisatie en laat zien hoe bestemmingen en bedrijven moeten gaan nadenken over transformatie en hoe ze hun workflow kunnen aanpassen om in 2017 relevant te blijven. Hij deelt inzichten en best practices uit de #DTTT Launchpad en de vele activiteiten van de Digital Tourism Think Tank in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met name best practices en case studies met een internationaal perspectief.

Wanneer: 14.00 tot 15.00 uur
Waar: Mission 1/2

Internationaal TEDx-spreker, bijzonder hoogleraar en trendwatcher Ruud Veltenaar neemt je mee in een uniek ‘inspiriment’ dat garant staat voor de nodige brainwaves. Dé smaakmaker van het ANVR-congres 2017 heeft een messcherpe visie op het onderwerp verandering en wat dit betekent voor reisprofessionals. In een uur tijd biedt hij concrete handvatten over hoe om te gaan met diepgaande transformatie en tegelijkertijd bij te dragen aan een betere jij en een betere wereld. Tijd om afscheid te nemen van belemmerende overtuigingen die onze innerlijke leider beperkingen oplegt. Want iedereen is een leider en iedereen heeft een taak in deze veranderende toekomst.

Wanneer: 15.00 tot 16.00 uur
Waar: Mission 1/2

Inschrijven voor de vakdag kan hier.

Foto: Jaarbeurs

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond