Deel dit artikel
-

Vaker klikken op videoadvertentie

Internetters klikken vaker op de afspeelknop van een videoadvertentie dan dat ze op een display advertentie klikken. Die nogal merkwaardige conclusie trekt DoubleClick op grond van een warrige analyse.

DoubleClick analyseerde zo'n 300 videocampagnes van 131 adverteerders. In totaal ging het om 2,7 miljard video-impressies. Het merendeel van de geanalyseerde video's was als ‘losstaand' filmpje te zien op een website en geen onderdeel van een langere (niet-commerciële) video.

De uitvoerder van het onderzoek, DoubleClick, is aanbieder van online reclametechnologie. Het bedrijf kocht vorig jaar het streaming video advertentiebedrijf Klipmarkt. DoubleClick wil een voortrekkersrol spelen op de groeiende markt van online videoadvertenties. De uitleg  van de onderzoeksresultaten door het bedrijf moet dan ook met het nodige wantrouwen worden bekeken.

De meest voorkomende lengte van de geanalyseerde videoadvertenties was 30 seconden, gevolgd door 15 seconden. Internetters keken gemiddeld 19,1 seconden naar een advertentie van 30 seconden, en 10,3 seconden naar een 15 seconden durende video.

Rare conclusies
De meeste adverteerders zien online videoadvertenties als een manier om hun merk bekendheid te geven en er een gevoel aan te koppelen, schrijft DoubleClick. Dat heeft volgens het bedrijf te maken met de aard van het medium: via een video kan een verhaal worden verteld via geluid, beeld en muziek.

Online videoadvertenties uitsluitend inzetten voor branding, is echter een gemiste kans, aldus DoubleClick. De click through rate (CTR), het aantal gebruikers dat klikt in een video en zo op een site van de adverteerder komt, is namelijk behoorlijk hoog, meent het bedrijf. De CTR varieert tussen de 0,4 en 0,74 procent van de kijkers naar een video, afhankelijk van het videoformaat. De CTR van een display advertentie ligt volgens de data van DoubleClick tussen de 0,1 en 0,2 procent.

Het vergelijken van de CTR van een videoadvertentie en een display advertentie is mogelijk, omdat volgens DoubleClick vrijwel alle onderzochte video's automatisch beginnen met spelen als een pagina wordt geopend. Het is dus niet nodig om eerst op een afspeelknop van een video te drukken. Tegelijkertijd ligt daar ook de verwarring: want waarom noemt DoubleClick het percentage van 0,32 procent dat op de afspeelknop drukt zo prominent? En waarom wordt juist dat percentage vergeleken met de CTR van display advertenties?

Deel dit bericht

1 Reacties

Campagne Company

Het resultaat past natuurlijk binnen de hele hype van viral marketing. De gemiddelde internetter is vaak nieuwsgierig en belust op sensatie en als deze nieuwsgierigheid bevredigd wordt met een simpele klik…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond