Deel dit artikel
-

Vamp.io krijgt nieuwe kapitaalinjectie van 2,5 miljoen euro

Het Nederlandse softwarebedrijf Vamp.io, gespecialiseerd in online microservices, ontvangt een investering van 2,5 miljoen euro van Vortex Capital Partners.

Vortex leidt deze investeringsronde en trok additionele financiering aan bij bestaande investeerders in het Volta Ventures-fonds, van webhostingdienstverlener MijnDomein en cloudmigratiespecialist Merapar.

Vamp wil het geld gebruiken om zijn product duidelijker op de internationale markt aan te bieden.

Het bedrijf ontwikkelde een product waarmee e-commercepartijen gecontroleerd en betrekkelijk snel kunnen migreren van een oude naar nieuwe softwareomgeving. Zo’n nieuwe omgeving is tegenwoordig vaak erg modulair qua opbouw met hosting en operaties in de cloud. Het zijn vaak grotere digitale bedrijven, de zogeheten implementatiepartners, die deze trajecten uitvoeren.

Vamp.io’s product zorgt er volgens CEO Nico Vierhout ook voor dat de e-commercepartijen niet vast komen te zitten aan een cloudlock-in. Wanneer een van zijn klanten, Grand Vision, bijvoorbeeld besluit om een onderdeel van zijn IT-stack naar een andere cloud te migreren dan staat deze praktisch gezien daartoe niets in de weg.

Vierhout omschrijft zijn product als ‘enterprise ready’.

Evert Jan de Groot, founding partner van Vortex Capital Partners, zegt over de betrokkenheid van Vortex bij deze investeringsronde: “Door zijn focus op de toekomst van cloud-native business-innovatie past Vamp.io uitstekend binnen onze missie om groeibedrijven in de Benelux te steunen. Vamp.io heeft in de afgelopen twaalf maanden een indrukwekkende voortgang geboekt, zowel op productgebied als commercieel. Wij kijken uit naar verdere samenwerking met Nico en zijn team.”

In een persbericht zegt Vierhout: “Deze door Vortex geleide investeringsronde onderstreept de duidelijke visie waarmee Vamp.io vier jaar geleden startte. Vamp.io maakt vandaag de belofte van morgen waar op het gebied van cloud-native door het toevoegen van eenvoud, controle en validatie aan het in productie nemen van nieuwe software in de cloud. Dat is cruciaal voor iedere organisatie die sneller, slimmer en met minder bugs wil opereren.”

Vamp.io, eerder bekend onder de naam Magnetic.io, is een StartupBootcamp-alumnus en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam.

Foto: Rob Dammers (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond