Deel dit artikel
-

Vast bellen via breedband op de terugtocht

Heeft triple play – bundels met vast internet, tv en bellen – zijn beste tijd gehad? Prijsvergelijker Pricewise meent van wel. Het aantal internet abonnementen met vaste telefonie neemt in rap tempo af.

In het eerste kwartaal van 2017 sloot nog 52 procent van de consumenten via Pricewise een abonnement inclusief vaste telefonie af, in het eerste kwartaal van 2018 was dat nog maar 33 procent.  Vermoedelijk is de opkomst van onbeperkt bellen via mobiel hiervan de belangrijkste oorzaak.

Ook kiezen steeds meer consumenten voor een internet only-abonnement. Het aandeel is in het eerste kwartaal van 2018 gestegen naar 20 procent, ten opzichte van 15 procent in het eerste kwartaal van 2017.

Als gevolg hiervan is het aandeel alles-in-1-abonnementen met 36 procent afgenomen.

Pricewise constateert ook dat gemiddelde snelheid van verkochte abonnementen snel toeneemt. Was de gemiddelde snelheid in het eerste kwartaal van 2017 62 Mb/s van alle verkochte abonnementen via Pricewise, in het eerste kwartaal van 2018 kwam deze uit op 95 Mb/s. Dit is een snelheidstoename van circa 50 procent. Ondanks de aangekondigde prijsstijging van de meeste abonnementen per 1 juli, gaat de prijs per Mb/s omlaag.

Deel dit bericht

2 Reacties

Frank

Je wordt eerst gelokt met alles-in-1 met daarin telefoneren voor 2 cent per minuut. Een paar jaar later is dat opgelopen tot 11 cent per minuut plus 11 cent per gesprek. Gek dat men dat niet ziet zitten…

Ziggo is wat dat aangaat het schoolvoorbeeld van een vuile dievenbende.

bert

Vast kun je ook los kopen, 10€/jaar om gebeld te worden, en dan idd 2ct/min bellen. Maar wij draaien nu huishouden op 4g telefoon. Veel betere deal dan bedraad, en kan mee op vakantie/weekendje weg.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond