Deel dit artikel
-

VDD IQware neemt Waxtrapp over

Cms-bouwer Waxtrapp is overgenomen door softwarebedrijf VDD IQware. Daarvoor vroeg directeur Bas Groot wel eerst het faillissement aan.

Naar nu blijkt is de specialistische cms-bouwer Waxtrapp vorige week overgenomen. Over de overnamesom doen de partijen geen uitspraak. Bas Groot: “Het is allemaal heel snel gegaan. We draaiden slecht, omdat het door het economisch klimaat moeilijk is grote klanten te vinden. De basis was te dun geworden, al waren we met een grote opdracht nog zelfstandig geweest.”

VDD IQware heeft de rechten van Waxtrapp overgenomen en momenteel worden oud-werknemers weer aangenomen om het werk voort te zetten. “Het faillissement is redelijk pijnloos gegaan. Dat komt mede omdat ik dat besluit tijdig heb genomen en de omgeving goed heb geïnformeerd. Voorop stond dat we onze klanten continuïteit zouden blijven bieden.”

“Onze software wordt steeds professioneler. We willen richting de enterprisemarkt groeien. Je ziet echter dat internetbureaus in deze tijd liever met opensourcesoftware aan de slag gaan dan veel geld uitgeven aan een specialistisch cms. De enterprisemarkt wil dat juist niet. Die wil software op licentie.”

VDD ontwikkelt software voor binnen de muren van ondernemingen (documentmanagement en procesbeheer). Het zocht uitbreiding naar buiten de bedrijfsmuren via contentmanagementsystemen. Document Boss koppelde Waxtrapp en VDD IQware aan elkaar en bemiddelde bij de overname.

Groot: “We hebben we nu een salesteam, een helpdesk, een testteam en een kantoor in het buitenland. Alles dat we zelf op termijn ambieerden. We kunnen ons nu gaan richten op de top duizend grote bedrijven in Nederland.”

Foto: Tom Garnett (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Bas Groot

Altijd prettig als je correct gequoted wordt. Deden alle media dat maar. Een ding blijft onduidelijk: wat staat er toch op die foto???

Erwin Boogert

Haha, ik zat er op te wachten. Dat is een drukpers. Heel modern ding in zijn tijd. Moesten ze op maat maken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond