Deel dit artikel
-

Veel belangstelling voor weblogs Volkskrant

In de eerste 28 dagen van het bestaan van de Volkskrantblog zijn ongeveer 1400 weblogs aangemaakt. Een stuk meer dan de krant had verwacht, aldus Geert-Jan Bogaerts, chef internet van de Volkskrant. “Met 1000 blogs aan het einde van het jaar waren we tevreden geweest.”

Op 17 september ging de Volkskrantblog online. In de eerste maand van het bestaan had de blogsite volgens Bogaerts in totaal zo’n achthonderdduizend pageviews. Het aantal unieke bezoekers kon hij niet noemen.
De onverwacht grote toeloop is volgens hem de oorzaak voor de soms slechte bereikbaarheid van de site. De krant werkt op dit moment aan een oplossing en hoopt binnen nu en een week een nieuwe server te installeren. Een verklaring voor het grote aantal bezoekers van het blog is het aantal van 100.000 unieke bezoekers dat de internetsite van de Volkskrant dagelijks trekt. Op de homepage staat een link naar de weblogs.

Wat is de toegevoegde waarde van een weblog in een Volkskrantomgeving? Een blogsite als Web-log.nl biedt toch ook veel mogelijkheden? Volgens Bogaerts zit die extra waarde in de gemeenschap: “Onze bloggers kiezen niet voor niets voor de Volkskrant, het zijn mensen die min of meer gelijkgezind zijn.” Ook noemt hij het aspect dat webloggers een plekje op de voorkant van de Volkskrantblog kunnen krijgen, op grond van waarderingen van andere gebruikers.

In de toekomst kunnen bijdragen van bloggers zelfs terecht komen in de papieren krant, aldus Bogaerts. “Het zou kunnen zijn dat we straks een aparte pagina of een katern reserveren voor weblogbijdragen.” De Volkskrant zou daarmee niet uniek zijn. Zo bestaat er in Duitsland al de regionale krant Opinio die volledig bestaat uit weblogbijdragen. Vooralsnog staat er elke vrijdag een samenvatting van weblogbijdragen in de papieren Volkskrant, geschreven door de internetchef.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond