Deel dit artikel
-

Veertig miljoen Amerikanen kijken Twitch

Amazons streamingdienst voor games Twitch heeft maandelijks zeker 37,5 miljoenen kijkers in Amerika. Daarmee realiseert het kijkcijfers waar sommige televisiezenders maar ook online concurrenten jaloers op zullen zijn.

eMarketer doet deze voorspelling op basis van historische cijfers en gecalculeerde aannames.

De marktonderzoeker denkt dat het kijkerspubliek in de komende drie jaar kan groeien met nog eens tien miljoen per maand tot bijna vijftig miljoen. Dat betreft geen toevallige passanten, maar vaste kijkers die met enige regelmaat inschakelen om naar persoonlijke bekenden te kijken, toernooien of online sterren.

Ondanks de leidende marktpositie van Twitch zullen concurrenten YouTube, Mixer en Facebook Gaming wel terrein gaan winnen op het Amazon-label.

De gamingmarkt op zich zal de komende jaren blijven groeien, aldus de verwachtingen. Dat betreft niet alleen mensen die spelletjes spelen, maar ook publieksgroepen daar omheen die liever kijken dan zelf gamen. Deze wereldmarkt groeit komende jaren juist nog verder vanwege de toename van het aantal volwassenen dat soms speelt, maar vaker kijkt. Ook zullen gaming en e-sports dichter naar elkaar toe groeien, wat een verdere impuls kan geven in kijkersaantallen.

Foto: ulricaloeb (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond