Deel dit artikel
-

Velti verkoopt ook Nederlandse tak

Mobielmarketingbedrijf Velti mag van de Amerikaanse rechtbank zijn dochters in Nederland, Amerika, Engeland en India verkopen. Voor een deel van de Amerikaanse organisatie is faillissement aangevraagd.

Tot half december kunnen belangstellende kopers zich melden om bedrijfsonderdelen van het beursgenoteerde mobielmarketingbedrijf Velti over te nemen. Daaronder valt ook de Nederlandse afdeling.

Het bedrijf maakt mobielmarketingprogramma’s voor internationale adverteerders en voert ook advertentieprogramma’s uit, zij het in afnemende mate.

De onderneming boekte afgelopen kwartalen meer dan honderd miljoen dollar nettoverlies op een omzet van iets meer dan dertig miljoen. Er is al een heroriëntatie op de markt doorgevoerd (exclusieve focus op internationale adverteerders), maar dat blijkt niet voldoende om het bloeden te stoppen.

Voor advertentienetwerk Mobclix is het faillissement aangevraagd. Voor afdelingen in Amerika, Engeland en India is in GSO Capital Partners (onderdeel van Blackstone) een koper gevonden. Het verkoopproces mag van de Amerikaanse rechtbank doorgaan. Andere belangstellende kopers kunnen zich nog melden tot halverwege volgende maand.

Uit het marktbericht van vandaag blijkt dat ook het Nederlandse kantoor in de etalage staat.

De persverklaring stelt dat Velti’s bedrijfsactiviteiten op deze kantoren ongehinderd zullen doorgaan. De verkoop moet voor het einde van het jaar zijn afgerond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond